Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]Formatowanie danych wyjściowych - WYSZUKIWARKA
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gizmo1985
Witam

Zrobiłem wyszukiwarkę, która zwraca dane, które trzeba ułożyć...Generalnie tabela html nie jest za ładna ... Podpowiecie jak to zrobić w CSS ?

1.  
  2. <table border="1">
  3.  
  4. <tr><td>L.P</td><td>imie</td><td>nazwisko</td><td>Data urodzenia</td><td>Miasto</td><td>Numer kontaktowy</td><td>Email</td><td>Kat. Prawa Jazdy</td><td>Nazwa pracodawcy</td><td>Zatrudniony od: ROK</td><td>Stanowisko</td><td>Jezyk</td><td>Poziom J�zyka</td><td>Nazwa Kursu</td><td>Poziom Kursu</td><td>Tytu� uzyskany</td><td>Nazwa Szko�y</td><td>Rok uko�czenia </td><td>Tytu�</td></tr>
  5. </table>
  6. <?
  7.  
  8.  
  9. for ($x = 0; $x < $obAmount; $x++) {
  10. $row = mysql_fetch_assoc($result);
  11.  
  12. ?>
  13. <tr><td><?echo $x + 1 ;?></td><td><? echo $row['imie']; ?></td><td><? echo $row['nazwisko']; ?></td><td><? echo $row['data_ur'];?></td><td><? echo $row['miasto']; ?></td><td><? echo $row['nr_tel']; ?></td><td><?echo $row['email']; ?></td><td><?echo $row['kat_prawa_jazdy']; ?></td><td><?echo $row['nazwa_pracodawcy'];?></td><td><? echo $row['od_do']; ?></td><td><? echo $row['stanowisko']; ?></td><td><?echo $row['jezyk']; ?></td><td> <? echo $row['stopien_zaawansowania']; ?> </td><td><?echo $row['nazwa_kursu']; ?></td><td><?echo $row['stopien_kursu']; ?></td><td> <?echo $row['tytul_uzyskany']; ?></td><td><? echo $row['nazwa_szkoly']; ?></td><td> <?echo $row['rok_ukonczenia']; ?></td><td><?echo $row['uzyskany_tytul']; ?></td></tr>
  14.  
  15.  
MateuszS
http://www.kurshtml.boo.pl/css/ Tu masz napisane jak zrobić bardzo ładne graficznie elementy strony.
gizmo1985
A może jakieś konkretniejsze wskazówki ? Niestety nigdy tego w CSS nie robiłem, a nie ukrywam, że zależy mi, żeby zrobić to w miarę szybko tongue.gif Tylko tego mi brakuje do zakończenia projektu winksmiley.jpg
MateuszS
No ale to wszystko zależy od twojego kaprysu, nie wiem jak byś chciał żeby to wyglądało. Od wczoraj mógłbyś już coś w sumie wykombinować z CSSem. Nie wiemy jak wg ciebie miała by wyglądać ta tabelka tongue.gif
gizmo1985
Kombinowałem, ale niestety nie z tym tongue.gif
Powiem tak ... chcę, zeby wyglądało profesjonalnie biggrin.gif cokolwiek to znaczy ... samo border = 1 z HTML nie wyglada profesjonalnie ...
Dodatkowo mam problem taki, że sama tabela nie mieści się na stronie ... czy można zrobić, żeby się przewijała, czy cóś ? biggrin.gif
MateuszS
To może pokażesz tę stronę?
gizmo1985
Tylko się nie śmiejcie biggrin.gif

Screen
gizmo1985
OOO, generator klasa winksmiley.jpg Hehe .. masz pomógł smile.gif

Czyli jeden problem z głowy winksmiley.jpg a powiedz mi jeszcze co zrobić, żeby mi nie uciekało poza stronę ?
MateuszS
Zrobić mniejszą? Albo dwie osobne. Albo jakiś system wyświetlający szczegóły po naciśnięciu przycisku, albo jakieś stronnicowanie tabeli (strzałki, przewijające kolumny). Dużo możliwości
gizmo1985
Te strzałki mnie zainteresowały winksmiley.jpg
Może jakieś szczegóły ? biggrin.gif
MateuszS
Tak: Javascript ->onClick ->style.display
Lub Jquery (ładniejszy efekt)
http://ferrante.pl/category/tech/jquery/
gizmo1985
A powiedz mi jeszcze taką rzecz...BO jak sformatować dużą ilość tekstu CSS-em rozumiem winksmiley.jpg Ale to pozwala zmienić tylko kolor, czcionkę ....
A jak zorganizować akapity ? Wcięcia ?

MateuszS
Kod
text-indent: 10px;

Dajesz ile chcesz px ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.