Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak zmienic ten skrypt php ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
haifetz
Jak moge wstawic na stronke(nie obslugujaca php), na ktorej jestem administratorem i moge robic prace tylko i wylacznie na stronie internetowej skrypt napisany w php(niestety:(). Nie potrafie pisac w innych jezykach, a chcialbym dodac na podstrone takie polecenie jak jest w tym skrypcie php.. Prosze o pomoc i wskazowki!.Moze da sie go jakos przesztalcic?.

Przy kazdej wizycie na podstronie uzytkownik widzi losowy kod i czas przesuniety o 50 min do przodu. Kod, data i nazwa uzytkownika powinna sie zapisac na owej podstronie np:

Jan Kowalski kod ADE czas do 20.50
Jan Nowak kod WER czas do 21.32
Jan Fijewski kod EWQ czas do 13.15
itd.......

<?php
$nazwa = $_SESSION['nazwa']; // nazwa zarejestrowanego uzytkownika

$litery = array ('A', 'B', 'C', 'D', 'E', 'F', 'G', 'H', 'I', 'J', 'K', 'L', 'M', 'N', 'O', 'P', 'Q', 'R', 'S', 'T', 'U', 'V', 'W', 'X', 'Y', 'Z');
shuffle($litery);
$tekst = '';
for($i=0; $i<3; $i++){
$tekst .= $litery[$i];
}

$data = date('H:i:s',time()+3000); // data + 50 minut do przodu

echo '<p>Kod to '.$tekst.' <br /> Termin wyslania powtorek: '.$data.'</p>';

@ $fp = fopen('plik.txt', 'ab');
$zawartosc = $nazwa." Kod: ".$tekst." \t Czas Wyswietlenia: ".$data."|";
$enter = "\n";
fwrite($fp, $zawartosc.$enter);
fclose($fp);
?>

Lion_87
Jak to bez php to? Może częściowo JS? Może niech sami użytkownicy niech zapisują i wyślą CI mailem?^
Kshyhoo
A po co aż 5 postów?
haifetz
wlasnie o to chodzi, ze ja tez musze widziec te kody, a uzytkownicy musza dostac kod na 50 min i nie moga oszukiwac:)
Ormin
I bez php?

W ogóle , to jeszcze są serwery bez PHP? : D

@Topic
Sry, ale watpie bys dal rade jakos zapisywanie zrobić, chociaż może cos w stylu requestu AJAX na inny serwer obslugujacy PHP albo mailer ktory wysle ten kod..
haifetz
W jaki sposob moge zastowosowac te metode ajax request???Prosze o wyrozumialosc, bo nie znam sie na tym..
Ormin
Wobec tego lepiej zapomnij i znajdz serwer z PHP. Mowie powaznie, dzisiaj serwer bez PHP to nie serwer.
blooregard
~haifetz, proszę dodac BBCode, bo ten temat zostanie zamknięty.
korey
@ haifetz nie rozumiem po co piszesz 2 razy ten sam temat na jednym forum, to po pierwsze.
po drugie zrobilem Ci gotowe rozwiązanie, ale nie masz serwera php.

Tak wiec:
Proponuje Ci poprać program WebServ albo XAMPP. (wydaje mi sie ze z tym pierwszym będzie ci łatwiej).
Jeśli chodzi o hosting strony.. Hmm. do nie dawna korzystałem z tego darmowego hosta. 000webhost.com masz tam php v. +4, MySQL, 1,5gb pojemności na pliki i kilka innych bajerow.

Wracając do tego kodu.. Ja proponowałbym zrobić baze danych tabelę przechwytującą te informacje.czyli np: id, aktualna_godzina, godzina+50, sesja, wygenerowany kod.
potem robisz funkcje ktora pobiera wiersze z tabeli i wyswietla użutkownikowi kiedy trzeba (po 50 minutach) biggrin.gif

Co do Ajax. odpuść sobie. jak nie znasz minimum podstaw Js i php to z Ajaxem tez sobie nie poradzisz biggrin.gif

pozdro smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.