Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Projekt intro - pod ocene
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
djbarca
Witam . Wczoraj prawie skończyłem robić można to nazwać intro. Pozostało mi jeszcze uzupełnić górne menu treścią, może jakieś małe poprawki graficzne (głownie kolorystyka) . Chciałbym wiedzieć co wy myślicie o tym: http://pesarena.pl/pliki/ps/
Daiquiri
Zanim załadował mi się główny obrazek (bg.png) - pomyślałam, że nawet fajne, ale niestety po załadowaniu:
[-] zapanował kompletny chaos, jakby tysiąc elementów na raz chciało się wyróżnić,
[-] jak dla mnie kompletnie nieczytelne,
[-] całość wydaje mi się mocno kiczowata,

[+] fajny kolor tła,
[+] flagi wyglądają ciekawie,
Pomijam fakt, że kompletnie nie widzę sensu robienia czegoś takiego jak intro. No, ale to Twój projekt i Twoje potrzeby winksmiley.jpg
djbarca
no wiem . jakoś tak mam ze ciężko mi dopasować całość kolorystycznie. :/ obrazek fakt ma sporo później pogorszę nieco jakoś będzie mniej zajmował . Tzn sens jest w tym. Prowadzę stronę gry PES'a coś jak FIFA. Dużo osób wchodzi na ta stronę i nie wiedza co maja robić . dlatego zrobiłem takie jakby wprowadzenie .. głownie chodzi mi o to menu u góry, które miałoby pomoc im w odnalezieniu się, czy się sprawdzi zobaczymy później (jak nie to najwyżej daruje sobie ten pomysł). wracając do minusów co zrobić żeby nie było tak kiczowate i nieczytelne.. delikatniejsze efekty. pomniejszyć ten stadion. pousuwać coś?
Daiquiri
Wystarczy zmniejszyć ilość "efektów" do minimum, albo usunąć wszystkie. Boisko (jeżeli musi zostać) - zrobiłabym zdecydowanie mniejsze, podobnie jak adres strony. Dla mnie całość zapowiadała się apetycznie, dopóki nie załadował mi się ten główny obrazek winksmiley.jpg.
djbarca
zmniejszyłem adres. usunąłem efekt w tle. zmniejszyłem opacity tego napisu na dole . zmniejszyłem stadion..
blooregard
Podoba mi się niestandardowe podejście do layoutu.
Całość wymaga dopracowania, ale jak wspomniała ~Daiquiri - zapowiada się nieźle.
Daiquiri
A sprawdzałeś jak całość wygląda bez wszystkich "efektów", czyli projekt ociosany do: 3 flag, boiska/areny, adresu (jeszcze mniejszego), fioletowego tła i menu górnego? Mnogość ozdobników nie pomoże Twoim użytkownikom odnaleźć się na stronie, bo wtedy one robią za "przeszkadzajki" smile.gif.
djbarca
nie wiem, zaraz zobaczę. Ale póki co zmieniłem trochę. (zaokrągliłem rogi tego 'dymu' wokół żeby całość wydawała się bardziej okrągła niż prostokątna , mniejszy adres, zamiast the best league 3x dałem raz pod spodem to jest twoja liga , opacity tła pod flagami na mniej, stadion mniejszy i ogólnie wyśrodkowałem wszystko. A i dymki po najechaniu na odcień fioletu ). odnośnie usunięcia tego dymu wokół to nie wiem czy to dobry pomysł. Całość straciłaby wtedy ten efekt
thomson89
Wszystko ładnie, pięknie.

Kolorki pasują, piękne odcienie.

To czerwone wokół jest wyśmienite.

Flagi też są super.

Logo mi trochę się nie podoba, ale ujdzie w tłoku smile.gif
djbarca
skończyłem biggrin.gif będzie to wyglądać mniej więcej tak jak jest teraz . użyłem akModal zmodyfikowałem trochę, i pouzupełniałem całość treścią(oprócz FAQ - tym zajmę się w tygodniu). Ogólnie dzięki za wszystkie uwagi pozytywne i negatywne winksmiley.jpg
djmati11
Po 1-sze: http://validator.w3.org/check?uri=http://p...ine&group=0

A po 2-gie - ładny wygląd, na początku myślałem, że we flashu.

9/10
djbarca
tzn jeśli chodzi o błędy to wiem (na końcu to poprawie) .. już niedługo to zintegruje to w system wtedy wam pokaże mniej więcej jak to będzie wyglądać smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.