Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z kofiguracją php.ini
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Havanagila
Mam zainstalowane php 4.3.0, mysql 3.23 i chcę uruchomić obsługe tegoż mysql w php manual wyczytałem, ze w php.ini trzeba wpisać coś w tym stylu: "--with-mysql/sciezka...", żeby php nie korzystało z wbudowanego mysql. Wszystko pięknie tylko... GDZIE TO WPISAĆ, w którym miejscu pliku php.ini !!

Z góry thanx
Seth
Nie musisz tego nigdzie podawac
Cytat
Jeśli użyjesz jej bez podania ścieżki do MySQL, php wykorzysta własne biblioteki klienta

po zainstalowaniu bazy i uruchomieniu jej powinienes juz miec dostep do bazy danych.
Havanagila
Tak, tylko ja właśnie nie chce korzystać z wbudowanych bibliotek potrzebuje tych z zewnątrz!
kurtz
Cytat
Tak, tylko ja właśnie nie chce korzystać z wbudowanych bibliotek potrzebuje tych z zewnątrz!
php od juz dluzszego czasu ma wbudowana obsluge mysqla. nie potrzebujesz zewnetrznych biblitoek chyba ze przy kompilacji wylaczyles go.

ps
prosze nastpenym razem podawaj jakiego systemu dotyczy problem

pps
na pewni nie w php.ini a w configure czyli podczas konifugorwnia php zanim zostanie on zainstalowany ze zrodel (a nie binarek)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.