Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Wstępny layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
qrooel
Link: wstępny layout.

Witam,
Bardzo proszę o poradę do nowo powstałego projektu strony, na razie wersja beta, ale zastanawiam się już nad zmianami.
Menu jest chyba nieco przesadzone moim zdaniem. Co o tym sądzicie?

Lay wzorowany jest na szablonie.

blooregard
Tak, menu mogłoby byc podobnej wielkości (chodzi o czcionkę i wysokość), jak ten button do forum.

Poza tym - mnie się bardzo podoba, na pewno wymaga dopracowania detali, (to już wskażą Tobie forumowi wyjadacze w dziedzinie webdesignu), ale na pierwszy rzut oka sprawia bardzo pozytywne wrażenie.
frytek92
Layout bardzo ciekawy lecz myślę ze jest bardzo niepraktyczny poprzez swoje duże logo max. rozmiar to 150px a tutaj jest ponad 300px wyobraź sobie co by było gdy użytkownik chce przejść na na następna stronę będzie musiał przewijac wiec to jest niepraktyczne smile.gif

Pozdrawiam
phpion
Hmmm, odnoszę wrażenie, że nie jest to lay na stronę WWW tylko na jakąś aplikację flashową. Menu jako ekran startowy, a treść poniżej (ramce) wyświetlana po wybraniu danej opcji w menu. Generalnie ładnie, ale chyba nie jako strona WWW.
qrooel
Cytat(phpion @ 14.04.2010, 08:23:14 ) *
Hmmm, odnoszę wrażenie, że nie jest to lay na stronę WWW tylko na jakąś aplikację flashową. Menu jako ekran startowy, a treść poniżej (ramce) wyświetlana po wybraniu danej opcji w menu. Generalnie ładnie, ale chyba nie jako strona WWW.

Właśnie podsunąłeś mi ciekawy pomysł. Prawdopodobnie zrobię tak jak sugerujesz - logo to będzie intro [na środku ekranu], po kliknięciu w cokolwiek, logo będzie mniejsze i będzie na samej górze, a poniżej treść strony - nie trzeba będzie przewijać za każdym razem.
Ja_ck
jak dla mnie kolory sa troche za mdle spróbuj je podkrecic i zrob łagodniejsze przejscie, co do loga to pobaw sie color dodge moze wyjsc ciekawy efekt, nie mowie ze to dobry projekt bo w 1024 bedzie widoczne pewnie tylko menu a co z reszta stronki? przeglądający bedzie rozkojarzony albo ciągle klikal w btn menu tongue.gif
krzysztof_kf
Niezły design tylko jest jedna kwestia ta góra nie pasuję do całości ja bym dał same menu z logo tak jak jest położone na miejscu trochę obniżył bo ten efekt nie pasuję do kolorystyki bez tego będzie o wiele lepiej pozdrawiam smile.gif
qrooel
Witam,

Zastosowałem się co do kilku Waszych pomysłów. Kolory są teraz bardziej podkręcone i żywe. Logo obniżone.
Wydaje mi się, że nie jest najgorzej i chyba zaczynam ciąć w takim razie. :-)

wersja poprawiona
darophp
No brawo, całkiem niezłe, ale uważam, że ten wstęp: "Zespół TOP DANCE działający ..." powinien być bliżej menu ... tak -30px smile.gif
evolucja
Napis na środku- zdecydowanie zły pomysł. Lepiej dać go na lewo ewentualnie w lewy góry róg. No i jest on zdecydowanie za mały winksmiley.jpg
No i wciąż to wszystko za długie jest. Ja bym ten wstęp "zepsól topdance" dał bezpośrednio pod menu, zachowując jednak to tło pod menu które się tam znajduje.
Wtedy głowny content podniósł by się o jakieś 50px w górę i całość prezentowała by się dużo lepiej.
Pasek menu też zwęziłbym o jakieś 15px.
qrooel
Cytat(evolucja @ 7.05.2010, 21:18:32 ) *
Napis na środku- zdecydowanie zły pomysł. Lepiej dać go na lewo ewentualnie w lewy góry róg. No i jest on zdecydowanie za mały winksmiley.jpg
No i wciąż to wszystko za długie jest. Ja bym ten wstęp "zepsól topdance" dał bezpośrednio pod menu, zachowując jednak to tło pod menu które się tam znajduje.
Wtedy głowny content podniósł by się o jakieś 50px w górę i całość prezentowała by się dużo lepiej.
Pasek menu też zwęziłbym o jakieś 15px.

Wstęp faktycznie dam pod menu. To jest dobry pomysł.
Logo musi być na środku, bo najlepiej wygląda w tym miejscu, nie oddaje takiego efektu jak jest po lewej stronie - więc wybieram wygląda zamiast webusability.
Ja_ck
a ja bym nie szedl po bandzie i nie dawal w topie dwoch tych samych obrazkow winksmiley.jpg znajdź może jakiegoś mężczyznę na miejsce z jednej dam. Widze ze starasz sie zrobic zaokrąglone ramki ale przy 1px to b.trudne - najlepiej sobie odpusc taka zabawe i zrob prostokąty albo zrob 3px (od gory patrzac ciemny-jasny-ciemny) i najlepiej w illustratorze bo precyzja duzo robi. Jeszcze co to topu to ja bym walnąl te 2postacie samym bialymm konturem potem lekko rozmazal i dal mieszanie color dodge, ale nie mam plku psd przy sobie wiec nie wiem jak by to wygladalo biggrin.gif. No i menu bym zrobil ciemnejsze moze nawet z cieniem na srodku bo musi sie wyrozniac

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.