Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Wstępny layout #2
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
qrooel
Witam,

Niestety poprzedni lay musi chwilę poczekać, aż zacznę go poprawiać, musiałem zająć się nowym.
Obecnie pracuję nad layoutem dla salonu piękności. Nie ma wodotrysków, nie jest zbyt profesjonalnie - ale dziewczynom się podoba - w końcu to one będą odwiedzać taką stronę.

Od razu dodaję, że napis 'elle' oraz to biedne zdjęcie nie są moje. Osobiście dawno wywaliłbym to, ale nie mogę, te elementy muszą zostać.

Oprócz logo i zdjęcia, bardzo proszę o wskazówki i opinie, które zawsze cenie i korzystam z nich.

Pozdrawiam

Link: wstępny layout #2
krzysztof_kf
Nie jest źle jeden z lepszych projektów których tutaj widziałem smile.gif nie raz widziałem normalne firmy które projektują strony www i były gorsze od tego co zaprezentowałeś tak trzymaj .
Daiquiri
To już chyba standard, że ode mnie będzie lista:
[-] Jak dla mnie kolorystyka trochę mdła,
[-] Uważam, że nagłówek strony jest zdecydowanie za nisko - zostawia za dużo wolnego miejsca od góry (w tej chwili siedzę na 1440x900),
[-] Wg webusability logo powinno być z lewej i kierować do strony głównej - u Ciebie jest z prawej (o ile "elle" ma robić za coś a la logo winksmiley.jpg),
[-] Wyrównanie elementów a właściwie jego brak (np. "zapraszamy" nie jest ani na środku ani do lewej, "więcej" też wisi gdzieś w czasoprzestrzeni, itd.),

[+] Strona nie jest "różowa". Nie wiem dlaczego, ale często strony, które za target obierają sobie kobiety - są często różowe. Twój projekt na szczęście taki nie jest smile.gif,
[+] Lubię subtelne stopki (chociaż mam wrażenie, że jest trochę za jasna),
[+] Generalnie nie jest źle,

To by było na tyle na razie ;-). Ogólnie rzecz biorąc popracowałabym nad wyrazistością strony. Powodzenia!
qrooel
Poprawiłem nieco stronę, choć nie mogę dojść do ładu z 'logo'.
Odstęp od góry jest spowodowany tylko tym, że potrzebuję więcej miejsca do pracy, po cięciach nie będzie go. :-)

Link: poprawiona wersja
Kildyt
Top zdecydowanie za nisko - jest to jedna z podstaw przy tworzeniu thema.
Dalej z lewej widzę jakąś roślinkę, a nie tło. Użytkownicy są już do pewnych rzeczy przyzwyczajeni, a dostosowanie się do nich to właśnie webusability.
IMHO za duża postać kobiety.
Górną nawigacją przesunąłbym do lewej.
Ciekaw jak będą wyglądały podstrony, bo strona główna nie jest zbyt przejrzysta (zbudowanie ciekawej i łatwej w odbiorze strony głównej, która promuje i przedstawia jest IMHO trudniejsze od innych stron).
Generalnie - życzę powodzenia przy cięciu. Trochę roboty będziesz miał bo jest pełno cieniów, gradientów itp. Uważaj na transfer i szybkość wczytywania się strony bo warzyć będzie pewnie bardzo dużo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.