Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dodaniem rekordów
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
mokry
Witam,
Buduję sobie właśnie bazę danych TERC na MySQL'u.
Podczas próby dodania rekordów do bazy danych z poziomu skryptu PHP (4105 rekordów), do bazy dodaje się tylko 2666 rekordów.
Co dziwne, skrypt pokazuje, że wykonał wszystkie zapytania.

Czy są jakieś ograniczenia w dodawaniu rekordów do bazy danych?

Już jest ok. Mój błąd winksmiley.jpg

Zamiast varchar(50) dla pola NAZDOD bazy TERC dałem INT(50) pomyłkowo...
Mchl
A wjaki sposób dodajesz? Jedno zapytanie na wiersz, czy EXTENDED INSERT?
mokry
Nie, póki co rekordy były dodawane na zasadzie 1 zapytanie = 1 rekord.
Dopiero teraz będę przerabiał na extended "tak na przyszłość" winksmiley.jpg

Z resztą jest to dopiero początek aplikacji do zarządzania całym TERYT, także optymalizacja jeszcze będzie robiona.
Mchl
Jak po jednym na rekord, to może ci skrypt timeoutować (względnie połączenie z przeglądarką).
mokry
W wersji roboczej czas wykonywania trwa 84.804sek, ale od czego jest
  1. <?php
  2. ?>
Czadus
Witam, nie do końca jestem pewien, czy w dobrym miejscu to piszę, poszukuję sposoby łatwego dodania 70MB pliku teryt z ulicami do bazy mysql. Jest to tak ogromna ilość danych, że skrypt php nie radzi sobie, może w mysql jest na to jakiś sposób?? A może ktoś zna sposób na to ale za pomocą php??
Lars_18
A nie możesz tego pliku podzielić na mniejsze części?
yevaud
mysql -u user -p -D database < plikzdanymi.sql
Czadus
Założenie jest takie, posiadamy plik *.xml pobrany ze strony www. Plik ten w całości chcielibyśmy wrzucić na serwer, a on, przez system zostanie automatycznie zaktualizowany w bazie. Dalej, za kilka miesięcy, za rok, czy dowolny okres czasu, chcemy tę bazę zaktualizować, wrzucamy na serwer ponownie pełny, aktualny plik (ok. 70MB) i system ponownie samodzielnie go zaktualizuje. Jednak w związku z tym, że plik ten jest ogromny, dane trzeba sparsować, utworzyć zapytania, to wszystkie te operacje trwają dosyć długo, często przekraczając możliwości serwera.

Mam nadzieję, że udało mi się poprawnie wyjaśnić, na czym mi dokładnie zależy, już teraz natomiast dziękuję za rady i chęć pomocy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.