DerekDX
7.05.2010, 18:28:43
Witam mam taki problem,
chciałbym wrzucić w jave kod php, sprawa polega na tym ze w polecenie "confirm" chcialbym wrzucic polecenie wykonania usuniecia rekordu jezeli uzytkownik wcisnie "ok". Chodzi mi bardziej o skladnie niz o metode wykonania tego
kreciko
7.05.2010, 18:36:43
W temacie piszesz javascript, a w treści java. Zdecyduj się. Wydaje mi się, że powinieneś zainteresować się czymś takim jak AJAX.
DerekDX
7.05.2010, 18:40:54
chodzi mi o jave scripta
kreciko
7.05.2010, 19:44:52
Tak jak napisałem wyżej. Inaczej niż przez AJAX'a tego nie zrobisz.
PHP - to język po stronie serwera
Javascript - to język po stronie klienta
AJAX - łączy te dwie funkcjonalności
Więc tak jak napisałem wyżej, powinieneś się zainteresować AJAX'em. Na przyszłość, jak napiszesz post, przeczytaj go i sprawdź czy jest zrozumiały, bo trudno się go czyta.
CzesiO.o
7.05.2010, 20:02:10
a może ty poprostu chcesz okienko do potwierdzenia jakiejs czynności?
DerekDX
7.05.2010, 20:05:14
chce aby przed wykonaniem usuwania rekordu z tabeli mysql java script zapytal sie o potwierdzenie tej operacji jezli wcisnie sie OK to skrypt usunie rekord a jezli nie powroci do widoku podgladu tabeli
tehaha
7.05.2010, 20:10:14
<a href="delete_record.php" title='' onclick="return confirm('Czy jesteś pewien, że chcesz usunąć ten rekord?');">usuń rekordy</a>
CzesiO.o
7.05.2010, 20:16:41
a tam....
spróbuj tak:
Kod
<script type="text/javascript">
function sh(var $wartosc) {
if ($wartosc=="pokaz") {
document.getElementById('potwierdzenie').style.display='block';
}
if ($wartosc=="ukryj") {
document.getElementById('potwierdzenie').style.display='none';
}
}
</script>
<div id="potwierdzenie" style="display: none">
<div>TYTUŁ OKNA</div>
<div> TREŚĆ KOMUNIKATU</div>
<div><a href="strona.php" >TAK</a> <a href="#" onclick="java script:sh('ukryj');">NIE</a></div>
</div>
<a href="#" onclick="java script:sh('pokaz');>usuń</a>
to ci pokaże okienko ładne (pobaw sie w CSS to bedzie naprawde ładne) z przyciskami (linkami) TAK i NIE, które odpowiednio albo coś zrobią albo zamkną okno....
DerekDX
7.05.2010, 21:21:43
Prubuje metody tehaha ale cos jest nie tak brakuje jakiegos przecinka gdzies a nie moge wylapac gdzie dla mnie wszystko tu jest ok
oto moj kod
<a href="usun_artykul.php?usun_id=';
echo '" title='' onclick="return confirm('Czy jesteś pewien
, że chcesz usunąć ten rekord?
');" >Usuń</a> </td></tr>';
tehaha
7.05.2010, 21:49:56
<?php
<a href=\"usun_artykul.php?usun_id=$id\" title=\"\" onclick=\"return confirm('Czy jesteś pewien, że chcesz usunąć ten rekord?');\" >Usuń</a>
</td></tr>\n";
?>
nie chodzi o przecinek ale do otwarcia i zamknięcia echo użyłeś apostrofu, którego również użyłeś w części javascript
DerekDX
7.05.2010, 22:15:15
ok dzieki za pomoc juz wszystko dziala ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.