Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Podsunięcie rozwiązania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Długi
Witam. Zwracam się z prośbą, gdyż natrafiłem na pewien problem przy realizacji projektu dla pewnej małej firmy. Chodzi o to, że administrator chce mieć w panelu admina możliwość edytowania, usuwania, a także dodawanie nowych podstron. Ogólnie wygląda ona dość normalnie. Pod logo firmy wstawiłem miejsce na poziome menu. Tylko że jak na razie nie używałem do wykonania menu PHP tylko sam html+css. No i przypuśćmy że admin chce mieć podstrony kolejno "Główna", "Kontakt", "Forum", "O nas" i dodatkowo w przyszłości chciałby sobie dodać podstronę "Cennik". Dodać stronę to nie problem, bo wystarczy że wpisze treść i nazwę podstrony i wszystko gra. Ale jak zrobić menu żeby uwzględniało nową podstronę lub zmienioną nazwę innej? Może popróbować coś z tablicami, albo MySQL? Nie mam kompletnie pojęcia jak to rozgryźć więc proszę o pomoc.
tehaha
a masz już cokolwiek? tzn z php/mysql, cms do dodawania tych podstron?
evolucja
Witaj, tworzyłem coś takiego na potrzeby strony: http://alpintechn.pl/
Za pomocą bardzo prostego panelu admin ma możliwość dodawania podstron, dodawania/edytowania pozycji w menu, edytowania stylu .css, stopki, danych kontaktowych itd. Ogólnie mówiąc ma 'władzę' nad całą stroną smile.gif Jak chcesz to napisz na gg: 7740484 to podam ci dane do panelu i zobaczysz jak to działa + ewentualnie udostępnię kod

Ogólnie rzecz ujmując najlepiej będzie to zrobić właśnie na bazie mysql. Tworzysz tabelę menu oraz podstrony z odpowiednimi polami i dorabiasz do tego właśnie panel administracyjny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.