Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]System cache
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamillo121
Witam , otóż mam takie pytanie do Was , tworze sobie taki mały system cache tylko mam dylemat , jak i przy newsach tak i przy forach w którymś momęcie nastąpi konieczność paginacji dry.gif ale tez nie ma sensu robić cache z całego zasobu tylko do jednego pliku by potem odczytywać cały plik i pobierać z niego tylko np 15 newsów a reszty nie . Dlatego moje pytanie czy jeśli zorganizowałbym pliki w ten sposób że w każdym pliku np dla newsów było by przechowywane po 15 newsów dla każdej stron (dla 45 news'ów było by jakieś 3 pliki) to czy byłoby to nadal sprawniejsze i szybsze od ciągłego pobierania i obciążania bazy danych?
pedro84
Oczywiście!
kamillo121
Mało treściwa odpowiedź ale ważne że na temat czarodziej.gif Dzięki , wolałem się zapytać zanim zacznę tworzyć haha.gif
pedro84
Więcej treści wciapać się nie da smile.gif Cache'owanie jest zawsze lepsze.
kamillo121
hehe może i dobre ale ja mam małe doświadczenie z tego typu operacjami dlatego zapytałem :kto pyta ten nie błądzi : party.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.