mam skrypt który aktualizuje mi rekordy w tabeli mysql i mam taki problem,
Gdy używam metody $_GET do przesłania ID rekordu który chce zauktualizować to nie chcą się przesłać wartości które mają zastąpić obecne wartości,
które są przesyłane za pomocą $_POSTa i na odwrót gdy chce przesłać ID $_POSTem to wartości które zatepują dane się przesyłają a ID nie , oto moje wypociny
<?php require("naglowek_adm.php"); echo ' <div id="tabela">'; ?> <?php $edytowanie=$_GET[edytuj_id]; $zapytanie="SELECT * FROM artykuly WHERE id=$edytowanie"; { $id=$tab['id']; $tytul=$tab['tytul']; $autor=$tab['autor']; $tresc=$tab['tresc']; } /*echo '<input type="submit" value="zmien">';*/ require("stopka_adm.php"); ?>
<?php $config_adres="http://127.0.0.1/strona/"; $autor=$_POST[autor]; $tytul=$_POST[tytul]; $tresc=$_POST[tresc]; $aktualizacja="UPDATE artykuly SET autor='$_POST[autor]','tytul=$_POST[tytul]', tresc='$_POST[tresc]' WHERE id='$_GET[edytuj_id]'"; { /*echo '<script type="text/javascript"> alert("Dodano nowy artykul!"); </script>';*/ require("pokaz_artykuly.php"); } else { require("pokaz_artykuly.php"); } ?>