Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: newbie: użycie PEAR
Forum PHP.pl > Forum > PHP
RAM
Dzień dobry,
Zainstalowałem swoją aplikację na serwerze hostingowym. Zawiera ona podkatalog include/PEAR do którego rozpakowałem trzy pakiety PEAR.
Problem polega na tym, że pakiet Mail_Mime-1.7.0 nie zawiera katalogu Mail a mam następujący błąd:

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Mail/mimePart.php' (include_path='.:/home/magdziar/public_html/include:/home/magdziar/public_html/include/PEAR/PEAR-1.9.0/PEAR-1.9.0:/home/magdziar/public_html/include/PEAR/Mail-1.2.0/Mail-1.2.0:/home/magdziar/public_html/include/PEAR/Mail_Mime-1.7.0/Mail_Mime-1.7.0') in /home/magdziar/public_html/include/PEAR/Mail_Mime-1.7.0/Mail_Mime-1.7.0/mime.php on line 75

Proszę o pomoc. Nie wiem jak zainstalować PEAR w aplikacji na serwerze hostingowym.
Pilsener
Pear powinien już być na serwerze w include path, jeśli nie to gadaj z adminem. Możesz też dodać paczki pear'a bezpośrednio w aplikacji, ale wtedy musisz zmienić lokalizację domyślną (podaną w include path w pliku php.ini) dla każdego include, który dołącza klasy pear'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.