Mam problem z FF przy ajax-ie w jQuery. A konkretniej. W formularzu mam pole wyboru "Szablon" oraz pole textarea "opis". Jak zmieniam w polu select między Standardowy a Własny wszystko działa ok, czyli podmienia mi zawartość pola textarea.
Do tego monentu w FF jest ok.
Jednak problem zaczyna się, kiedy kliknę w pole textarea i coś wpiszę (nawet jeden klawisz), po tym nie działa już mechanizm podmiany tekstu w textarea.
I tu ciekawostka. W pliku opis.php jak wykonuje nawet
echo "test"
, to nie wpisze mi tego do zawartosci textarea ale jak w tym samym pliku napisze w javascripcie
alert("test");
to mi wyskoczy okienko.
W IE działa wszystko poprawnie.
(...) $(document).ready(function(){ $("#Szablon").change(onSelectChange); }); function onSelectChange(){ var selected = $("#Szablon option:selected"); if(selected.val() != 0){ var opcja = selected.text().slice(0,1); if(opcja == "W"){ $.ajax({ type: "POST", url: "opis.php", success: function(html){ $("#opis").html(html); } }); } else if(opcja == "S"){ var tekst = "W dniach "+ $("#date_od").val() +" - "+ $("#date_do").val() +" przebywam na urlopie"; $("#opis").html(tekst); } else { alert ("Error"); } } else { $("#opis").html(""); } } (...) <tr> <td colspan="2" rowspan="1"> <select id="Szablon" name="Szablon"> </select> </td> </tr> (...)
Wygląda na to, że pod FF nie jest przetwarzany kod PHP.
A w pliku opis.php mam tylko
<?php ?>