<?php function pasek($l_odp,$l_odp_nastronie,$l_odp_napasku,$skrypt,$a) { $l_odp_podz_mod = $l_odp % $l_odp_nastronie; if ($l_odp_podz_mod>0) $l_odp_podz++; if ($a<0) $a=0; if ($a>=$l_odp_podz) $a=$l_odp_podz-1; $start = $a-1; if ($a>0) {$pop="<a href=\"".$skrypt."a=$start\"><<< poprzednia</a> - ";} else {$pop = "<font color=gray><<< poprzednia </font> - ";} if ($a<$l_odp_napasku) {$koniec = $l_odp_napasku*2+1;} else {$koniec = $a+$l_odp_napasku+1;} if ($a<=$koniec-$l_odp_napasku) {$star=$a-$l_odp_napasku;} if ($a>=$l_odp_podz-$l_odp_napasku) {$star=$l_odp_podz-$l_odp_napasku*2-1;} if ($koniec>$l_odp_podz) $koniec = $l_odp_podz; if ($star<0) $star=0; for ($i=$star; $i<$koniec; $i++) { if ($i <> $a) { $pasek .= "<a href=\"".$skrypt."a=$i\">";} else { $pasek .= "<font color=red><b>"; } if ($l_odp_podz<>1) {$pomocniczy = $i+1;} if ($i<>$a) { $pasek .= "$pomocniczy</a> "; } else {$pasek .= "$pomocniczy</b></font> ";} } $dalej = $a+1; if ($a<$l_odp_podz-1) {$nas="- <a href=\"".$skrypt."a=$dalej\">następna >>> </a>";} else { $nas = "- <font color=gray>następna >>> </font>";} if ($pomocniczy>0) {$br= "<br> $pop $pasek $nas"; } echo "<center> znalezionych: <b>$l_odp</b> na <b>$l_odp_podz</b> stronach $br</center>"; } if($_GET['a']) { $a = $_GET['a']; } else { $a = 0; } $l_odp_nastronie=2; $l_odp_napasku=5; $skrypt="portfolio2.php?"; // połączenie z bazą // ustalenie ilości wszystkich rekordów spełniających warunek $l_odp = $wynik[0]; // pobranie porcji informacji $start=$a*$l_odp_nastronie; $start,$l_odp_nastronie",$baza); // pokazanie paska nawigacyjnego pasek($l_odp,$l_odp_nastronie,$l_odp_napasku,$skrypt,$a); // wyświetlenie wyników z bazy danych for ($i=0;$i<$wierszy;$i++) { } ?>
Problem w tym, że wyświetla mi wszystkie rekordy, chciałbym jednak zdefiniować poszczególne tabele. Czyli władować w HTML.
W starym skrypcie, innej paginacji miałem coś takiego:
{ echo "<p> <a href=\"details/margaritas/index.html\" title=".$row['tytul'].">".$row['tytul']."</a> <span> (web) </span> </p>"; }
Jak mam wywołać samo pole "tytul" w nowym skrypcie ? próbowałem już samo '.$tytul.' i w zasadzie nic z tego.
Poradziłem sobie, przebudowałem wyświetlanie wyników:
// pokazanie paska nawigacyjnego pasek($l_odp,$l_odp_nastronie,$l_odp_napasku,$skrypt,$a); // wyświetlenie wyników z bazy danych { } ?>