Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Layout strony - prośba o ocenę i wskazówki
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Kujski
Niedawno oddałem do oceny stronę związaną z tenisem stołowym. Po waszych sugestiach postanowiłem ją troszeczkę przebudować. Prosiłbym o ocenę nowej koncepcji strony pod względem wizualnym i funkcyjnym. Wszystkie uwagi i wskazówki mile widziane:

http://www.kujski.eu/tenis

Dodatkowo prosiłbym o informację jak strona wyświetlana jest na innych przeglądarkach (ja sprawdzałem na IE8 i FF).
croc
Bardzo mi się podoba - prosto i schludnie, bez wydziwiania. Nawet taki prosty element jak tabelki wyników w cieszy oko. Jeśli chodzi o sugestie:

1. Lepiej, gdyby linki w menu głównym (na belce) zaznaczały się po najechaniu kursorem również ich otoczenia wewnątrz belki.
  2. Wyżej wymienione linki mogłyby też się zaznaczać bardziej wyraźnie, tj, np. przez subtelną zmianę koloru tła (ale dopiero po spełnieniu punktu 1.).
  3. W Aktualnościach tytuły nowinek powinny też być linkami do pełnej treści. Nie każdemu chce się klikać w "Czytaj więcej".
  4. Szkoda, że galeria otwiera Picasę. Może udałoby się zrobić wewnętrzną galerię?
  5. W archiwum nie podoba mi się link "klikając tutaj". Po pierwsze wyszło niegramatycznie, a po drugie linku "tu", "tutaj" itd. są w złym guście. Opis linku powinien zawierać informację o tym dokąd prowadzi.

Aha, zapomniałbym - w Google Chrome działa prawidłowo smile.gif
Kujski
  • Racja - te tytuły miałem już poprawić i właśnie się za to zabieram smile.gif
  • Galeria niestety będzie otwierała Picasę - taki wymóg osoby, która zlecała wykonanie sad.gif
  • Co do menu postaram się coś z tym zrobić smile.gif
  • Natomiast te linki również postaram się zmienić smile.gif
Kildyt
- logotyp to nie img i powinien być w h1,
- h1 jest tylko jedno w dokumencie i zawiera nazwę strony,
- dwa wyrazy będące linkiem niepotrzebnie są jednocześnie paragrafem; stosuje się go do treści,
- "szukaj z nami" to nie img.
- top IMHO za wysoki,
-
  1. <th>Lp.</th>
Lp. to skrót więc wypadałoby żeby był w abbr,
- <br> używa się do przejścia do nowej linii w tekście, a nie jako rozdzielnik elementów,
- nawigacja nie wyróżnia aktualnie przeglądanej podstrony,
- poczytaj o nagłówkach bo używasz ich w nieprzemyślany sposób,
- po woli iso-8859-2 jest wypierany przez UTF-8,
-
Kod
font-family: sans-serif, Arial;
Najpierw konkretna czcionka, a później rodzaj dla bezpieczeństwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.