Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Pole wyboru... ale jak?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafaln
Cześć, tworzę swoje portfolio. Zrobiłem skrypt z projektami - dodawanie, edycja, kasowanie (tj. tytuł, miniatura, obrazek, duży), pomijam fakt że jeszcze nie wiem jak zrobić dla każdego projektu w portfolio nową podstroną i żeby wszystko mi się automatycznie generowało, ale pewnie dojdę do pobierania id i wyświetlania wszystkiego (wiem że muszę połączyć dwie tabele LEFT JOIN), ale nie o tym.

Chciałbym dodać pole wyboru, tj. strona, logotyp, rysunek itp. - jak to zrobić? na pewno muszę dodać do struktury tabeli coś nowego (i tutaj własnie nie wiem). Potem bym sobie poradził jakoś z Google, bo mniej więcej tutaj na forum znalazłem kilka rzeczy. Sens w tym, że chodzi o takie grupowanie - potem wyświetlanie danych projektów np. dla grupy logotyp.
rolling_stone
No dobra. Przeczytaj jeszcze raz swój tekst i zastanów się czy cokolwiek z niego zrozumiałeś :] Bo ja raczej nie
wookieb
Nie wiem jak zdał/będzie zdawać maturę...
Jest pole typu ENUM w Mysql. Powinno Cię zainteresować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.