Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]banner pod menu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neo1986kk
Witam, mam problem bo mam menu i pod nim kawałkiem nadchodzi baner i tak ma być.

Na firefox jest wszystko ok a na przyklad na google chrome i pewnie IE flash jest na wierzchu.

z-index nie pomaga albo go źle używam, już nie wiem co mam z tym zrobić...

Proszę was o pomoc.
banki
podaj kod, albo pokombinuj jeszcze z osobnym ustawieniem diva dla IE i dla reszty przeglądarek.

#jakis_div (dla ogółu przeglądarek)

#jakis_div\ (dla IE)
thek
Nie poradzisz nic. Flash jest wrednym draństwem, które zawsze ustawia się najwyżej. Można mu ustawić wyświetlanie na najniższej warstwie, a i tak będzie sam wskakiwał tak, by zakryć wszystko co jest nad nim. Ustawia się jako top i żadne sztuczki z warstwami, z-index itp. nic tu nie dają. Flash to jakby ignoruje. Sam ten problem przerabiałem, bo miałem na stronie firmy banner flashowy i włączony top-layer miał zasłonięty nim kawałek treści z przyciskiem co uniemożliwiało zamknięcie tej dodatkowej warstwy.
banki
a może dodanie <param name="wmode" value="transparent"> coś pomoże? pamiętam kiedyś na stronie jednej flash był zawsze na wierzchu, wkurzało mnie to bo zakrywał galerię z lightboxa i przez to schodził pod to
neo1986kk
no ja mam cos takiego jak na naszej klasie menu, ale u nich działa:P hehe flash jest zakrywany:P nawet juz próbowałem ustawić layout tak jak oni mają ale niestety nic nie drgnelo:P

No wlaśnie cos czytalem o tym <param...> ale nie wiem zabardzo jak tego użyć

1. <embed PARAM NAME="wmode" VALUE="transparent" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="550" height="200" id="banner" align="middle">
  2. <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
  3. <param name="movie" value="banner.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="banner.swf" quality="high" bgcolor="160000" width="550" height="200" name="banner" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash"/>
  4. </embed>

dalem cos takiego ale nie pomogło:P

kur...exclamation.gif juz widzę jak to dobrze czasami coś przepisaćtongue.gif co ja w ogóle tu namazałem:P masakra jakaś.

poprawiłem i poszło dzięki:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.