Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyczna lista przebojów
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
imatix
Chciałbym przedstawić moją nową stronę o muzyce.
Muzyczna lista przebojów.
http://www.muzyczna-lista.za.pl
Oraz podziękować crocowi, oraz innym uzytkownikom tego forum za pomoc w skrypcie.
pedro84
Dajesz do oceny stronę, która co chwilę pluje błędami 404...

Wygląd? Słabo, słabo. Wiem, że pierwsza strona, ale po prostu wygląda bardzo amatorsko.

Kod? Tragedia, nie ma o czym mówić.
likon1
No fakt z tym kodem to 'lekki' problem - przepusc go chocby przez walidator. Sam layout traci myszka. Co do samej strony to jak widzisz jej rozwoj? Bo jak patrze na te sztywne linki do kazdego zespolu to troche to bedzie uciazliwe..
croc
Ale widzę, że nasz skrypt głosowania działa winksmiley.jpg Tylko taka mała rada - pod żadnym pozorem nie dawaj utworom domyślnej oceny 3. Mój jeden znajomy też tak zrobił na stronie o grach, ale potem mu to wyperswadowałem. Jak nie ma głosów, to powinien pojawić się jakiś znak zastępczy, a suma powinna wynosić 0.
imatix
Te validatory nie sa dobre, nawet na najlepszych stronach pokazuja bledy chociaz ich nie ma.
No skrypt dziala ^^ Strona poszla z ruch, juz nawet niektore piosenki maja po kilka glosow, a wczoraj ja wstawilem.
Domyslna ocena bylo 0, a nie np 3.
pedro84
Cytat(imatix @ 21.05.2010, 14:21:36 ) *
Te validatory nie sa dobre, nawet na najlepszych stronach pokazuja bledy chociaz ich nie ma.

Raczysz żartować? Pokaż mi choć jeden przykład...
adrianozo
Kolega uważa, że skoro onet lub nk mają błędy to znaczy, że to są najlepsze strony...
imatix
np facebook
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ine&group=0
wszedzie sa
frytek92
Cytat(imatix @ 21.05.2010, 16:56:46 ) *

Co racja to racja ale ile jest błędów 40 jakby było tak jak mówisz to Facebook czy Google mieli by po 1 000 błędów a starają się mieć ich jak najmniej, ale w twoim przypadku to jest 614 błędów i 92 ostrzeżenia wiec troche sporo smile.gif uważam ze jak strona ma do 40-80 to jest dobrze napisana ja się natomiast staram żeby wogole nie było błędów.

Apropo strony to uważam ze tragedia najlepiej zrób sobie prosty system żebyś mógł dodawać artystów bo sztywne linki to najgorsze co może być, zainwestuj trochę w grafikę lub daj gotowca bo nie jest fajna.

Ocena : 2/10
croc
Niestety muszę się zgodzić z kolegami co do grafiki. Jest po prostu brzydko - złe kolory, tła, czcionki - wszystko.

Dlaczego porobiłeś osobne pliki dla artystów? biggrin.gif Nawet nie musisz mieć CMS-a, wystarczy w PHPMyAdmin dodać artystów i wyświetlać w jednym pliku w zależności od id w linku. A tym ID może być ksywa/nazwisko skonwertowane do formatu przyjaznego URL. Zresztą mówię o tym jak o jakimś cudzie, a to jedyne sensowne rozwiązanie smile.gif Do dzieła, ziomek winksmiley.jpg
pedro84
Cytat(imatix @ 21.05.2010, 16:56:46 ) *

Niektórych błędów uniknąć się nie da. Ale nie porównuj dużych stron do tej swojej, bo to co najmniej śmieszne. Z takim podejściem, kariery Ci nie wróżę...

Ty masz strasznie syfiasty kod, źle napisany.
pyro
Cytat(pedro84 @ 21.05.2010, 22:20:59 ) *
Niektórych błędów uniknąć się nie da. [...] Z takim podejściem, kariery Ci nie wróżę...

A ja Tobie kariery nie wróżę z takim podejściem (obeznaniem?). Wskaż mi choć jeden błąd, którego nie da się naprawić.
pedro84
Cytat(pyro @ 22.05.2010, 11:48:45 ) *
A ja Tobie kariery nie wróżę z takim podejściem (obeznaniem?). Wskaż mi choć jeden błąd, którego nie da się naprawić.

Fakt, wszystkie są do poprawienia, nie zagladałem do walidatora.

A moje obeznanie i karierę się nie martw, zarówno pierwsze jak i drugie mają się nad wyraz dobrze. Ale dzięki za troskę.
pyro
Niektórych błędów uniknąć się nie da.

Fakt, wszystkie są do poprawienia

I tyle wystarczy.
varez
Cytat(pyro @ 23.05.2010, 16:29:41 ) *
Cytat

Niektórych błędów uniknąć się nie da.

Cytat
Fakt, wszystkie są do poprawienia

I tyle wystarczy.

przeciez wyraźnie widać, błędów nie da sie uniknąć ale można je poprawić tongue.gif

a strona - paskudna, jak powtarzam glosowanie to ostatnie co widze to informacja o tym ze juz glosowalem, glosowanie zrob na ajaxie bo kazdy po dwóch klikach odejdzie ze strony z glosowaniem z przeladowaneim, jak podmienilem w linku ocene na 300 to pisze ze glos policzylo, ale srednia sie nie zmienila, co wtedy sie dzieje? "5" sie robi?

shoutbox tez paskudny - ale czego nikt przede mna go nie sprawdzil? tongue.gif
-jarek-
Jeśli mogę wtrącić swoje 3 gr. zmień stronę kodową z zwindy na UTf albo iso
Wrzuć sobie stronę w walidator pokaże Ci gdzie są błędy to te podświetlone na czerwono znaczki biggrin.gif
drake88
Cały czas "Trwa ładowanie strony" i nic więcej. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.