Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wysyłanie emaili - news'leter
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotr485
Takie moje pytanko - słyszałem od jednej osoby, że skrypt może się wysypać czy dużej ilości emalii ?

Mam bazę z emailami osób z subskrypcji. Pobieram te maile do tablicy i później wysyłam do wszystkich email za pomocą pętli foreach i funkcji mailto()
Jaka jest szansa, że skrypt się wysypie ? Ile emaili powinnienem wysłać jednocześnie - bo jak spróbuję wysłać 10 000 emaili do skrypt się wysypie ?
A może wywyłać emaile i odznaczać to w bazie danych przy każdym emailu np. w polu Wysłane: 1 lub 0, aby w przypadku wysypania skryptu wiedzieć do kogo email został wysłany a do kogo nie?!

Jak wy rozwiązujecie ten problem z wysyłaniem emaili ?

Pozdrawiam
tehaha
Maile najlepiej wysyłać małymi paczkami, wpisujesz do bazy sobie wszystkie adresy do, których chcesz wysłać mailing i tak jak sam napisałeś zaznaczasz do kogo e-mail udało się wysłać(oczywiście to że funkcja mail() zwraca true to jeszcze nie znaczy, że e-mail dotarł), po za tym przy mechanizmie newslettera lepiej użyj PHPMailer
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.