Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dysk twardy
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Wicepsik
W najbliższym czasie zamierzam kupić dysk o pojemności 1TB. Z zerową znajomością o producentach dysków i ich jakością nie kupię w ciemno sad.gif
Może ktoś z was kupował ostatnio dysk i mógłby napisać czy dobry, czy nie.

Z góry dziękuję za wszystkie wpisy winksmiley.jpg
jargotka
seagate polecam:)
kwiateusz
a ja nie polecam, cale zycie ich dyski mialem ale ostatnie 2 z serii 7200.11 odsyłałem juz 6x i za kazdym razem nowy przychodził prosto z magazynów z holandii...

wd caviar, samsung nie powinny byc najgorsze
strife
Cytat(kwiateusz @ 27.05.2010, 22:24:44 ) *
a ja nie polecam, cale zycie ich dyski mialem ale ostatnie 2 z serii 7200.11 odsyłałem juz 6x i za kazdym razem nowy przychodził prosto z magazynów z holandii...

wd caviar, samsung nie powinny byc najgorsze

Dokładnie, ostatnie serie seagate'a się trochę spsuły, padł mi dysk 250 GB, i jedna 500 GB wszystkie to seagate, aktualnie posiadam dyski firmy WD Caviar, i mogę śmiało polecić tą markę ;-)

Z przykrością muszę to mówić ponieważ całe życie kupowałem tylko dyski Seagate'a.

Pozdrawiam.
Wicepsik
Czyli mogę bez obaw kupić produkt firmy WD - http://www.komputronik.pl/index.php/produc...TB_USB_2_0.html ? winksmiley.jpg
rzymek01
Seria 7200.11 była po prostu wadliwa, teraz jest 7200.12 (mam 500gb) i wszystko cacy, przypomnę, że to jest 1talerzówka (szybka), a nie jak w przypadku tych WD, upchają 4 talerze o mniejszej pojemności i potem czas dostępu jak i szybkość jest lekko mówiąc niezadowalająca

Celuj w takie, które mają najmniejszą ilość talerzy, czyli w przypadku 1gb, to max 2 talerze, bufor 16-32mb, a jak zalezy Ci na wysokiej wydajności, to masz 3 wyjścia:
- zakupic raptora 10800obr/min
- zakupic 2 takie same dyski względnie szybkie i na raid
- dysk ssd

Pozdrawiam

PS. zapomniałem dodac, że już jest kilka ciekawych propozycji, niestety jeszcze nieco przydrogich na usb 3.0
mordobij
Wd wewnętrznejak i zewnętrzne ;-D są dobry dyskiem. Dla szwagra ostatnio kupowałem spamerzy i jeszcze pod oko nie dostałem ;-D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.