Witam uczę się PhP i natrafiłem na problem. A mianowicie mam stronę na której mam wypisane dane i w ostatniej kolumnie mam dwie opcje "kasuj" i "edytuj". Kasuj działa elegancko a edytuj działa mi ale nie do końca

, ponieważ klikam na edytuj, wyświetla mi się formularz do edycji z wypełnionymi polami wpisuje nowe wartości klikam zamień i zmienione dane nie zostają wprowadzone do tabeli z danymi zamiast tego wyskakuje mi coś takiego:
Notice: Undefined index: nazwa_czesci in G:\wamp\www\katalog.php on line 20
Notice: Undefined index: typ in G:\wamp\www\katalog.php on line 21
Notice: Undefined index: typ_materialu in G:\wamp\www\katalog.php on line 22
Notice: Undefined index: nazwa_materialu in G:\wamp\www\katalog.php on line 23
Notice: Undefined index: dlugosc_detalu in G:\wamp\www\katalog.php on line 24
(dodam tylko, że w bazie kolumna nazwa_czesci jest ustawiona jako primary key)
oto kod:
echo '<form action="katalog.php" method="POST">'; echo '<p align="right">'; echo '<input type ="hidden" name="wybor" value="dodaj">'; echo 'Nazwa części:<input type ="text" name="nazwa_czesci"><br />'; echo 'Typ:<input type ="text" name="typ"><br />'; echo 'Typ materiału:<input type ="text" name="typ_materialu"><br />'; echo 'Nazwa katalogowa materialu:<input type ="text" name="nazwa_materialu"><br />'; echo 'Długość detalu:<input type ="text" name="dlugosc_detalu"><br />'; echo '<input type ="submit" value="dodaj">';
if(isset($_POST["wybor"])== 'dodaj') {
$nazwa_czesci0=$_POST['nazwa_czesci'];
$typ0=$_POST['typ'];
$typ_materialu0=$_POST['typ_materialu'];
$nazwa_materialu0=$_POST['nazwa_materialu'];
$dlugosc_detalu0=$_POST['dlugosc_detalu'];
if($nazwa_czesci0 && $typ0 && $typ_materialu0 && $nazwa_materialu0)
{
$ins ="insert into katalog set nazwa_czesci='$nazwa_czesci0', typ='$typ0', typ_materialu='$typ_materialu0',nazwa_materialu='$nazwa_materialu0', dlugosc_detalu='$dlugosc_detalu0'";
if($ins)
{
echo "Rekord został dodany poprawnie"; }
else
{
echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; }
}
else
{
echo '<font color="red">2.Wypełnij wszystkie pola</font>'; }
}
else if (isset($_GET["wybor"])) {
switch($_GET["wybor"])
{
case 'DEL':
$zapytanie3="DELETE from katalog where nazwa_czesci='$_GET[nazwa_czesci]';";
if($del)
{
echo '<h5>rekord usuniety</h5>';
}
else
{
} break;
case 'edit':
$zap10="SELECT *from katalog where nazwa_czesci='$_GET[nazwa_czesci]';";
$nazwa_czesci10 =$reko[0];
$typ10=$reko[1];
$typ_materialu10=$reko[2];
$nazwa_materialu10=$reko[3];
$dlugosc10=$reko[4];
echo '<form action="katalog.php" method="POST">'; echo '<p align="right">'; echo '<input type ="hidden" name="wybor" value="zamien">'; echo 'Nazwa części:<input type ="text" name="nazwa_czesci20" value="'.$nazwa_czesci10.'"><br />'; echo 'imie:<input type ="text" name="typ20" value="'.$typ10.'"><br />'; echo 'nazwisko:<input type ="text" name="typ_materialu20" value="'.$typ_materialu10.'"><br />'; echo 'nazwa firmy:<input type ="text" name="nazwa_materialu20" value="'.$nazwa_materialu10.'"><br />'; echo 'telefon:<input type ="text" name="dlugosc20" value="'.$dlugosc10.'"><br />'; echo '<input type ="submit" value="zmień">'; break;
case 'zamien':
$nazwa_czesci10= $_POST['nazwa_czesci20'];
$typ10= $_POST['typ20'];
$typ_materialu10= $_POST['typ_materialu20'];
$nazwa_materialu10=$_POST['nazwa_materialu20'];
$dlugosc10=$_POST['dlugosc_detalu20'];
$zap11="UPDATE katalog set typ='$typ10', typ_materialu='$typ_materialu10',nazwa_materialu='$nazwa_materialu10' where nazwa_czesci='$_GET[nazwa_czesci]'";
break;
}
}
$zapytanie1 = "SELECT *from katalog";
//echo '<div id="h4">';
echo '<table bordercolor="blue" cellpading=5 border=2>'; echo "<td><b>Nazwa części</td></b>"; echo "<td><b>Typ</td></b>"; echo "<td><b>Typ materiału</td></b>"; echo "<td><b>Nazwa katalogowa materiału</td></b>"; echo "<td><b>Długość detalu</td></b>";
{
$nazwa_czesci =$rekord[0];
$typ=$rekord[1];
$typ_materialu=$rekord[2];
$nazwa_materialu=$rekord[3];
$dlugosc_detalu=$rekord[4];
echo "<td><b>$nazwa_czesci</td></b>"; echo "<td><b>$typ</td></b>"; echo "<td><b>$typ_materialu</td></b>"; echo "<td><b>$nazwa_materialu</td></b>"; echo "<td><b>$dlugosc_detalu</td></b>"; echo "<td><a href = \"katalog.php?wybor=DEL&nazwa_czesci=$nazwa_czesci\">kasuj</a></td>"; echo "<td><a href = \"katalog.php?wybor=edit&nazwa_czesci=$nazwa_czesci\">edytuj</a></td>"; }