i czy jest możliwość ładowania z pliku powiedzmy 30lini aby nie ładowało wszystkich na raz bo plik przybiera na wadze i chcę uniknąć błędu
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted
to tak mam plik edycja.php który wygląda tak
<?php // pobieramy aktualne dane z pliku i zapisujemy je w tablicy data }else{ foreach($file as $line) { } $row = $_POST['row']; $data[$row][0] = $firstname; $data[$row][1] = $lastname; $data[$row][2] = $city; foreach($data as $line){ } } $row = $_GET['row']; ?> <form action="edycja.php" method="post"> <input type="hidden" name="action" value="saveChanges" /> <dl> <dt>Ip:</dt> </dl> <dl> <dt>Data:</dt> </dl> <dl> <dt>Adres:</dt> </dl> <input type="submit" value="Zapisz zmiany" /> </form> <?php } } // wyĹ?ietlamy dane w odpowiedni sposĂłb ?> <style type="text/css"> td { width: 150px; } </style> <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="2"> <tr><td>Ip</td><td>Data</td><td>Adres</td><td>Akcja</td></tr> <?php foreach($data as $rowNumber => $row) { ?> <tr> <td width="200" height="100"><div style="overflow: auto; width: 200px; height: 100px;"><?php echo $row[0]; ?></div></td> <td width="300" height="100"><div style="overflow: auto; width: 300px; height: 100px;"><?php echo $row[1]; ?></div></td> <td width="400" height="100"><div style="overflow: auto; width: 400px; height: 100px;"><?php echo $row[2]; ?></div></td> </tr> <?php } ?> </table> <?php } ?>
plik log.txt teraz ma 3000lini wyczyszczony dzisiaj rano i zawiera on adres ip dane i url jest to plik logów urlsnarf'a
wygląda on tak przykładowy wpis
Kod
192.168.1.110 || 4/Jun/2010:13:21:36 || http://forum.php.pl/l
więc tak jak pisałem chciałbym aby do nie ładowało całego tylko po liniach bo router nie wyrabia przy 40tys liniach
bardzo proszę o odpowiedz