podejrzewam ze brakło Ci
Kod
type="text/css"
wyrwany na żywca fragment z jednego z projektow:
$mail->Body='<html>
<head>
<title></title>
<style type="text/css">
body { margin:20px; padding:0px; }
td { font-family: Tahoma; font-size:11px; }
table.main {}
table.main td.default { font-family: Tahoma; font-size:12px; text-align: left; vertical-align: top; }
table.main td.podpis { font-family: Tahoma; font-size:11px; text-align: left; padding-left: 20px;}
table.main td.logo { font-family: Tahoma; font-size:11px; text-align: left; width: 136px; }
table.main td.footer{ padding:3px; font-family: Tahoma; font-size:10px; height:23px; text-align: center; vertical-align: middle; background-color:#f3f3f3; color:#bcbcbc; }
a {color: #000; text-decoration: underline;}
</style>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>
'.$message.'
</body>
</html>';
działa!
a przy okazji:
mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe z jak roznych klientow email korzystaja ludzie?
w pracy mielismy ogromna rozpiske.. te wszystkie starsze szity, a wciaz uzywane praktycznie potrafily zrobic pogrubienie itd, kompletnie ignorujac cos tak zaawansowanego jak margines.. dodatkowo gmail ktory wyrzuca praktycznie wszystko :/
jezeli robisz ladny mailing (bo w sumie nie wiem) to oszczedze Ci tych godzin klniecia i kombinowania - zrob wszystko co sie da jako obrazek i wyslij.
edit: no zauwazylem ze moj a Twoj przyklad rozni sie tylko tym co napisalem na samej gorze. Opera M2 zrozumie taki styl (ok, nie jestem pewien, bo nie sprawdzałem, ale skoro na normalnych stronach jest ok, to czego nie w mailach na tym samym silniku?), widac to co uzywasz go olewa.