Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warning: move_uploaded_file
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rockefeller
Siema,

Mam skrypt uploadu plików, jednakże w momencie kiedy uploaduje wywala mi błąd:

1. Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpVm7ASv' to 'http://modding.xaa.pl/hosting/files/1.txt' in /home/modding/public_html/hosting/upload.php on line 32

link do strony: modding.xaa.pl/hosting/index.php

Pisałem do proserwer (hostingu) on odpowiedział ze nie ma zadnej funkcji zablokowanej i to nie od nich jest błąd.

pedro84
Mi wywala ten sympatyczny błąd przy próbie wrzucenia pliku:
  1. Fatal error: Call to undefined function uploadprogress_get_info() in /home/modding/public_html/hosting/progress.php on line 17
rockefeller
Sprawdzalem na kilku przeglądarkach

mozilla
opera
google chrome i dalej ten sam błąd co podalem pokazuje mi sie.
matix
@pedro84: Nie masz takiej funkcji w ogóle.

@rockefeller: Pokaż kod, strzelam, że podałeś URL do uploadu, a nie ścieżkę systemową. PHP działa po stronie klienta, znaczy to, ze na wszystkich przeglądarkach, gdziekolwiek będziesz sprawdzał kod, to błąd będzie dokładnie ten sam - co innego w przypadku HTML-a, CSS (działa po stronie klienta).
zend
@rockefeller - musisz podać link w do katalogu na dysku np /home/rockefeller/ a nie ten link który widzisz w pasku przeglądarki
@down smile.gif
pedro84
Cytat(matix @ 6.06.2010, 15:07:17 ) *
@pedro84: Nie masz takiej funkcji w ogóle.

Ty, no co Ty? Na JEGO stronie mi wywala... Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem, to nie boli.'

@zend: Ty też?
rockefeller
Spójrzcie zmienilem na to:

i co teraz jest źle jak ładuje plik :/ albo jak pobiore.
erix
Na co włączasz uploadprogress, skoro na bank nie masz tego zainstalowanego?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.