Cześć, znów padłem na skrypciku :))
Mam zakodowaną już stronę i muzykę na niej w postaci .swf. Tak, wiem co sądzicie o muzyce na stronie www, ale ta akurat jest w intro do strony, później już jej nie ma. Po prostu zamiast robić całe intro w .swf zrobiłem je w 'php', bo na tym się znam :))
Problem jest tej postaci, że .swf waży 4mb :P
I teraz jest problem, bo intro sobie leci i leci, a muzyka się załadowuje i odpala w połowie. Co prawda jest to przy pierwszym wczytywaniu, ale i tak psuje efekt, bo kto będzie w tedy stronę odświeżał?
Wpadłem na w pół genialny pomysł (po mojemu myśląc) ;x
Mianowicie stworzyłem sobie wczytywanie (łał xD), polega ono na tym, iż jest jeden div z 'z-index:1' i ma on w sobie ten .swf. Drugi div, ma 'z-index:2' i tym samym zasłania div z flashem. No i na pierwszym planie jest jakiś napis, ze trwa wczytywanie...
Ale jak to się ma do problemu. Ano dany .swf miał po wczytaniu sprawdzić adres strony na której jest i przekierować do intro.
Czyli wedle schematu:
Sprawdzanie, czy adres, to 'www.example.pl/wczytywanie.php', jeżeli tak, to przekierowuje do 'wwww.example.pl/intro.php', jeżeli nie, to nic nie robi.
Zna ktoś JavaScript, który by mi to umożliwił. Wstawił bym sobie go do flasha i było by super :))
Sam niestety mimo pół godzinnego siedzenia w google nic nie znalazłem. Ja chyba szukać nie potrafię :P