rafik109
10.06.2010, 16:19:32
Witam.
Mam pewien problem. Zrobiłem logowanie do autorskiego panelu administracyjnego. Logowanie na bazie sesji, lista administratorów znajduje się w tabeli bazy MySQL. Wszystko działa ładnie, pięknie gdyby nie jeden mankament - co jakiś czas dane administratora po prostu "wyparowują" - nie ma rekordu w bazie. Całe zarządzanie administratorami jest w oddzielnym pliku, do usunięcia jest tylko jedno zapytanie, które zostało czasowo usunięte (chociaż nie mogłoby zostać wykonane bez kliknięcia w przycisk potwierdzający). Dane raz znikają po godzinie, raz po dwóch a nawet po kilku dniach. Czy ktoś spotkał się z takim czymś i mógłby coś poradzić?
Pozdrawiam,
~Rafik
Mchl
10.06.2010, 19:26:28
O ile tabela nie jest na silniku MEMORY, to musi być odpalane jakieś zapytanie czyszczące tą tabelę. Jeśli w aplikacji nie ma takiego zapytania, to może jakiś SQL injection masz?
rafik109
10.06.2010, 19:53:05
Miałem właśnie tą tabelę typu MEMORY ale po zmianie na MyISAM problem wystąpił ponownie. Nie, na pewno nie mam żadnego SQL injection.
Mchl
10.06.2010, 20:35:38
Duży masz ruch? Jak taki sobie, to mógłbyś uruchomic general query log i sprawdzić czy coś tam się dzieje.
rafik109
10.06.2010, 20:45:40
Nie, nie ma ruchu, ponieważ jest to projekt w trakcie tworzenia i zaledwie 3 osoby mają do tego dostęp. Za chwilę uruchomię i zobaczę co z tego wyjdzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.