Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikające rekordy w bazie MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
rafik109
Witam.
Mam pewien problem. Zrobiłem logowanie do autorskiego panelu administracyjnego. Logowanie na bazie sesji, lista administratorów znajduje się w tabeli bazy MySQL. Wszystko działa ładnie, pięknie gdyby nie jeden mankament - co jakiś czas dane administratora po prostu "wyparowują" - nie ma rekordu w bazie. Całe zarządzanie administratorami jest w oddzielnym pliku, do usunięcia jest tylko jedno zapytanie, które zostało czasowo usunięte (chociaż nie mogłoby zostać wykonane bez kliknięcia w przycisk potwierdzający). Dane raz znikają po godzinie, raz po dwóch a nawet po kilku dniach. Czy ktoś spotkał się z takim czymś i mógłby coś poradzić?

Pozdrawiam,
~Rafik
Mchl
O ile tabela nie jest na silniku MEMORY, to musi być odpalane jakieś zapytanie czyszczące tą tabelę. Jeśli w aplikacji nie ma takiego zapytania, to może jakiś SQL injection masz?
rafik109
Miałem właśnie tą tabelę typu MEMORY ale po zmianie na MyISAM problem wystąpił ponownie. Nie, na pewno nie mam żadnego SQL injection.
Mchl
Duży masz ruch? Jak taki sobie, to mógłbyś uruchomic general query log i sprawdzić czy coś tam się dzieje.
rafik109
Nie, nie ma ruchu, ponieważ jest to projekt w trakcie tworzenia i zaledwie 3 osoby mają do tego dostęp. Za chwilę uruchomię i zobaczę co z tego wyjdzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.