Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie funkcji/procedur z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
pitbull82
Witam

Utworzyłem sobie kiedyś w bazie składowane procedury/funkcje - potrzebuję sobie wyeksportować ciało tych funkcji, ale nie bardzo wiem jak - phpmyadmin tylko zwykłe tabele eksportuje, a nie spotkałem się z zapytaniem które pomaga pobrać ciało z bazy. Znacie jakieś rozwiązanie?
darko
Wydaje się, że są narzędzia do takich zadań, ale tak na prędko zerknij:
http://www.ducea.com/2007/07/25/dumping-my...s-and-triggers/

Mchl
Kod
SELECT * FROM information_schema.ROUTINES;
SELECT * FROM information_schema.TRIGGERS;
jajcarzd1
Cytat(pitbull82 @ 10.06.2010, 21:48:30 ) *
phpmyadmin tylko zwykłe tabele eksportuje

Eee coś banialuki opowiadasz, w trakcie eksportu masz opcję 'Dodaj CREATE PROCEDURE / FUNCTION'

Albo polecam Ci http://www.chive-project.com/, nowy edytor do mysql-a gdzie możesz sobie już bez problemu zarządzać procedurami, triggerami itp.
eccocce
W phpMyAdmin na zakładce "Structure" pod wypisanymi tabelami jest pole "Routines", gdzie jak widzę u siebie są wypisane procedury oraz przyciski od usuwania/edycji, więc coś słabo szukałeś smile.gif
pitbull82
Dzięki, chyba rzeczywiście słabo szukałem, ale rzadko korzystałem z procedur składowanych i w sumie dziwne że phpmyadmin skoro to wspiera automatycznie nie eksportuje też i nie pokazuje w menu po lewej pod tabelami.
darko
Ja również dziękuję jakoś magicznym sposobem przeoczyłem tę opcję w PMA.
jajcarzd1
Cytat(eccocce @ 11.06.2010, 12:12:40 ) *
W phpMyAdmin na zakładce "Structure" pod wypisanymi tabelami jest pole "Routines", gdzie jak widzę u siebie są wypisane procedury oraz przyciski od usuwania/edycji, więc coś słabo szukałeś smile.gif

Hmm o ile to o czym pisałem to mam o tyle to o czym Ty piszesz to tego powiem szczerze że jakoś znaleźć u siebie nie mogę
eccocce
Może w nowszej wersji gdzieś indziej to dali, ale u mnie w 2.11.7 wygląda to tak:
jajcarzd1
Hmm kurcze ja tego nie mam ani w wersji 2.10.3 ani w 2.11.9.6 w tym ani innym miejscu. Chyba że to może kwestia konfiguracji
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.