Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zabrać się do tworzenia miniportalu?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Wismat
więc jest taka sprawa, w której chcę prosić Was o zdanie, poradę, nie oczekuję czegoś zupełnie gotowego smile.gif

tworzę sobie różne strony... Ostatnio zaistniała potrzeba żeby stworzyć stronę gdzie osoby którym założę konta mogłyby się zalogować i zmieniać swoje dane itp. A na podstawie ich danych możnaby potem wszystko ładnie przedstawić w ogólnodostępnych tabelach. Wszystko opierałoby się na PHP i MySQL.

czy moglibyście mi poradzić jak się zabrać do tego od strony bezpieczeństwa. nie mówię że to ma być super profesjonalne zabezpieczenie protokołu czy jakie tam cuda, ale żeby nikt postronny nie mógł łatwo się wkraść do takiego "systemu". winksmiley.jpg

czy w ogóle to jest realne bez wykształcenia informatycznego? może są jakieś tutoriale itp?
gigzorr
Cytat
czy w ogóle to jest realne bez wykształcenia informatycznego? może są jakieś tutoriale itp?

Oczywiście , że jest realne ale będziesz musiał się przyłożyć do pracy.
Szukaj na google -> php logowanie,rejestracja.No chyba , że będziesz zakładał małej grupie 2 osobowej?to przez baze mysql , i po zalogowaniu sie na dane konto , wyswietlaja im sie ich dane w tabelach tak?
Wismat
To znaczy odpowiem co dokładnie chcę zrobić.

Tworzę katalog kapsli podobny do tej strony: http://www.kapsle.xon.pl/ No i chodzi o to żeby użytkownicy mogli zaznaczyć które kapsle już mają, których nie, potem to zapisali do tabeli MySQL i mogli komuś przesłać link do strony z tabelą lub czymś podobnym, gdzie dane te będą pobierane z MySQL oraz będą ładnie uporządkowane i będzie łatwo widać, co kto ma.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.