Witam,
mam problem ze znalezieniem sposobu, jak po zamknięcku karty przeglądarki (bez wciśnięcia "Logout/Wyloguj") zrobić update do sql?
Szukałem już troche i była mowa o ajaxie, ale nie rozumiem tego ani troche.
Ponieważ mam tabelkę o nazwie admins_log a w niej kolumny id, login, user_level, stdate, endate (pierwsze dwa chyba jasne, user_level = www admin/www moderatow itp, stdate = data zalogowania na konto, uaktualniana poprawnie przy każdym zalogowaniu, endate = wylogowanie), która jest przeznaczona tylko dla teamowców, chce jej użyć do logowania, gdyż nie jest mi potrezbne logować wszystkich userków logujących się na www z zapisywaniem szczegółowaej daty.
Samo update do sal mam już napisane i przy kliknięciu w wyloguj działa jak najbardziej poprawnie, tylko jak się zapomni o wylogowaniu i się po prostu wyjdzie to data (endate) pozostaje taka sama i admin/mod jest bez przerwy pokazywaney jako "online" bo data zalogowania jest większa od daty wylogowania.
Próbowałem też kombinować z cookies, ale... Potrzebny mi sposób na zrobienie update sql, bo samo zakończenie sesji po zamknięciu karty nic mi nie da.
Chyba, że da się zablokować możliwość zamknięcia karty/przejścia na inną stronę dla osób z tabeli admins_log z user_level > 0 ...
Ktoś ma jakieś pomysły ? Tylko prosiłbym o szczegóły i opis - co do czego i co czym jest.
Z góry dziękuję.