jestem w tym temacie zasadniczo początkujący, dlatego mam na wstępie kilka pytań. Pierwsze, teoretyczne bardziej, to czy wykonanie procedury jest atomowe, tzn. objęte jedną transakcją (mam nadzieję, że mimo, iż pewnie źle to nazywam wiadomo o co chodzi

Drugie pytanie jest już bardziej praktyczne. Mianowicie robię prostą stronę, w której będzie wyszukiwarka. Do tej pory robiąc wyszukiwanie korzystałem z LIKE, jednak czytałem o jego wadach. Chciałbym korzystać z AGAINST MATCH, gdyż jest podobno lepsze, ale mam table InnoDB. Czy zatem taki trick, że będę dublować tabele, wyszukiwać w tabeli myisam, a wszystkie inne dane w tabeli InnoDB. Można by np po stronie mysql napisać do tego procedurę. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Zależy mi na wydajności, ale też dobrym wyszukiwaniu (wiem, że istnieją silniki do wyszukiwania pełnotekstowego, ale nie na poziomie php, więc nie chciałbym z nich korzystać). Jakie są Wasze przemyślenia na ten temat? Opłaca się takie coś stosować? Też pytanie o zalety InnoDB nad myisam, bo być może tabele z podstronami zrobić w myisam (wówczas tracę możliwość transakcji z udziałem tej tabeli, co też nie za bardzo mi się podoba). Proszę o Wasze opinie...
z góry dzięki