Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tulipanom
Czesc,
zrobilem sobie taki formularzyk.
  1. <form id='form2' name='form2' method='POST' action='form1.php?id=$pobrid' style='width: 550px; margin: 0px; padding: 4px; border: 0px solid #9f3bbf; background-color: #FBF7FC'>
  2. <a name='comment'></a>
  3. <input name='comid' type='hidden' value='$rid' />
  4. <input name='comuser' type='hidden' value='$ruser' />
  5.  
  6. <textarea name='comtext' cols='65' rows='3' style=' border: 1px dotted #9f3bbf;' tabindex='1' onKeyDown='limitText(this.form.comtext,this.form.countdown,255);' onKeyUp='limitText(this.form.commenttext,this.form.countdown,255);'>
  7. </textarea>
  8. <br />
  9. <span class='style2'>(Maxymalnie znaków: 255) - Pozostało jeszcze
  10. <input readonly type='text' name='countdown' tabindex='4' size='2' value='255' style='font-size: 11px;'>
  11. do wykorzystania.<br />
  12.  
  13. <strong style='color:#F00'>Zakaz używania adresów URL ,adresów e-mail ,wymiany ,a także handlu fotografiami jak ,i obraĽliwych lub zbyt wulgarnych komentarzy. Nie zastosowanie się do powyższego będzie skutkowało banem. <br />
  14. </strong></span><br />
  15. <input type='submit' name='button2' id='button2' value='Wyślij' tabindex='2' style='font-size: 11px;'/>
  16. <input type='reset' name='button3' id='button3' value='Wyczyść' tabindex='3' style='font-size: 11px;'/>
  17. <input type='hidden' name='MM_insert' value='form2' />
  18. </form>

W formularzu mam wyraznie (action='form1.php?id=$pobrid') ze ma mnie przeniesc do form1.php i przekazac w get id,problem polega na tym ze po wcisnieciu submit zostaje na stronie glownej i w pasku przegladarki dostaje "/index.php?testtext=http%3A%2F%2Fwww.jf.pl%2Findex.php%3Fid%3D+size%3D&comid=&comuser=&comtext=Nice&countdown=252&button2=Wy%B6lij&MM_insert=form2"
Na localu dzialalo bardzo dobrze schody sie zaczely gdy przenioslem na serwer.
Podpowie ktos co jest nie tak?

pozdrawiam
Cysiaczek
Zmień tytuł wątku na sensowny, czyli opisujący problem.

Doprowadź najpierw ten formularz do stanu używalności
Kod
action='form1.php?id=$pobrid'

http://www.php.net/manual/pl/language.variables.basics.php
tulipanom
Cytat(Cysiaczek @ 11.08.2010, 09:57:42 ) *
Zmień tytuł wątku na sensowny, czyli opisujący problem.

Doprowadź najpierw ten formularz do stanu używalności
Kod
action='form1.php?id=$pobrid'

http://www.php.net/manual/pl/language.variables.basics.php

hmm..
jak sie domyslam chcesz mi powiedziec ze zle polaczylem zmienna z adresem? sorki ale nie widze niczego co by rozwiazywalo problem w linku ktory mi wyslales.Bylbys tak mily i naprowadzil bardziej?

Cytat(tulipanom @ 11.08.2010, 10:19:54 ) *
hmm..
jak sie domyslam chcesz mi powiedziec ze zle polaczylem zmienna z adresem? sorki ale nie widze niczego co by rozwiazywalo problem w linku ktory mi wyslales.Bylbys tak mily i naprowadzil bardziej?

oczywiscilem form1.php z ?ud=$pobr i dalej to samo:( Podpowie ktos w czym rzecz?
gorden
jesli chodzi o form to spróbuj:
  1. <form id='form2' name='form2' method='POST' action=\"form1.php?id=$pobrid\" style='width: 550px; margin: 0px; padding: 4px; border: 0px solid #9f3bbf; background-color: #FBF7FC'>

zwróć uwagę na action..
tulipanom
Cytat(gorden @ 11.08.2010, 12:27:40 ) *
jesli chodzi o form to spróbuj:
  1. <form id='form2' name='form2' method='POST' action=\"form1.php?id=$pobrid\" style='width: 550px; margin: 0px; padding: 4px; border: 0px solid #9f3bbf; background-color: #FBF7FC'>

zwróć uwagę na action..

nic to nie dalo.Ogolnie to nie przenosi mnie do form1.php odrazu jak klikne submit to odswieza i wywala taka linijke pasku o ktorej napisalem w pierwszym poscie.
toel
a czy ten form nie znajduje się przypadkiem wewnątrz innego (może niedomkniętego) forma ?
tulipanom
to bulo to dzieki wielkie:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.