// moduł newsów class News_Module extends Module_Core { // pobranie ostatniego newsa public function index() { $query = $this->db->query('SELECT news.*, users.u_username FROM news JOIN users ON n_author = u_id ORDER BY n_date DESC LIMIT 1'); $result = $query->fetch(PDO::FETCH_ASSOC); $query->closeCursor(); $this->tpl->assign($result); } } // moduł strony głównej class Main_Module extends Module_Core { // przekazania numeru błędu public function error($e_num) { 'error_number' => $e_num, 'redir_url' => $_SERVER['HTTP_REFERER'] )); } }
<!-- moduł newsów - wyświetlenie autora newsa --> Autor: {$u_username} <!-- moduł strony głównej - wyświetlenie treści błędu --> {$_LANG.error[$error_number]}
O ile w przypadku wyświetlenia treści newsa wszystko jest ok i treść się wyświetla, to w przypadku chęci wyświetlenia czegoś z bazy nie wyświetla się nic (poza tekstem statycznym). $result zawiera poprawne dane (u siebie w kodzie wstawiłem var_dumpa, więc mam nad tym kontrolę). Przy wyświetleniu wszystkich przekazanych Smarty'emu zmiennych (metoda get_template_vars w Smartym), zmienne, które przekazałem ze zmiennej $result wyświetlają się (czyli zostały przypisane). Jednak nijak nie mogę ich wyświetlić. Ktoś ma jakiś pomysł?
PS. Jak zbyt zamotałem to pisać, żebym się wytłumaczył.
Poradziłem sobie. Odkryłem przyczynę błędu i wiem jak go naprawić. Proszę administrację o zamknięcie tematu.