Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] ocena portalu graficznego
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zurek
Witam

Od niedawna pracuję nad stroną poświęconą programom graficznym Gimp i Blender. Nie jest jeszcze może wystarczająco bogata w treść, ale cały czas nad tym pracuję. Bardzo proszę o ocenę zarówno pod względem grafiki jak i kodu.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc winksmiley.jpg
kilab
Na pierwszy rzut oka wydaje się dość sympatyczna w odbiorze. Dół już jednak coś mi się nie widzi. Stopka jest wyrównana do lewej, przynajmniej pod Operą 10.6. Minusem jest ikona Statu (nie lepiej skorzystać z Analytics?). Dalej, karygodne kodowanie - iso-8859-2. Przyzwyczajaj się kodować w utf-8. Validator też swoje kilka groszy dorzucił: 21 Errors, 33 warning(s).
To tyle z mojej strony smile.gif
foxbond
Tak to wygląda na chrome 5.0 i rozdzielczości 1280x1024

Cytat(kilab @ 16.08.2010, 21:54:20 ) *
Dalej, karygodne kodowanie - iso-8859-2.

Co ty masz do ISO? Wszyscy tylko utf-8,utf-8 i jeszcze raz utf-8 aaevil.gif

Ja tam korzystam z ISO i jestem zadowolony party.gif
darophp
A mi okropnie przypomina blog eduweb smile.gif

Aha .. Jeśli chodzi o UTF-8, każdy koduje jak chce. Ja także koduję w ISO-8859-2 bo serwe mi tylko ta czyta. I co ? Zabronisz mi ? Po za tym popatrz się ile problemów w sieci jest z tym twoim "utefem" w porównaniu do iso-8859-2
zurek
Cytat(foxbond)
Tak to wygląda na chrome 5.0 i rozdzielczości 1280x1024

OMG! Jak mogłem zapomnieć o Chrome'ie dry.gif Już poprawione winksmiley.jpg

Cytat(darophp)
A mi okropnie przypomina blog eduweb smile.gif

Rzeczywiście smile.gif

Cytat(kilab)
Stopka jest wyrównana do lewej, przynajmniej pod Operą 10.6.

Dziwne.. u mnie wszystko jest w porządku. Popracuję nad tym.

Dzięki za opinie. Wytykajcie ile wlezie tongue.gif
darophp
Nawet forum php ma:
  1. <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
zurek
No nie! Ale się uczepiliście tego kodowania. Co za problem? Niech każdy koduje jak chce.
kilab
UTF to jednak standard unifikujący, który mam nadzieje w najbliższych latach zastąpi pozostałe kodowania. Dla mnie i dla wielu z resztą innych osób to właśnie utf rozwiązuje wiele problemów, z którymi się człowiek zawsze męczył jak używał ISO. Ja bym porównał to do IExplorera... 5? i jakiekolwiek nowszej przeglądarki. Po co korzystać z nowej skoro stara też działa. Tak, dzięki temu IE5 będzie używany jeszcze pewnie przez kolejne dziesięciolecia biggrin.gif Jeśli rynek i technologie mają się rozwijać, nie wskazane jest korzystanie z rozwiązań leciwych. O takie o moje zdanie angrysmiley.gif
Ramzaa
Opera 10:10 - wszystko dobrze.

Hm.. na pewno strona jest czytelna, miła dla oka, ale jako że jest to strona o grafice, to te menu zaraz pod headerem prawie, że zabiła mnie. Proponuję zamiast tego, zrobić menu rozwijane, kompletnie nowe. Co do treści, to... na pewno download mi się nie podoba, wygląda on strasznie amatorsko i brzydko. Ogólnie nie jest najgorzej, ale bym popracował trochę nad stroną wizualną smile.gif
devnul
Cytat
(...)pod względem grafiki(...)
LOL - chłopie robisz portal dla grafików który hmm, no delikatnie mówiąc wygląda przeciętnie. cmon. To trochę tak jak setki kursów programowania na necie pisanych przez pryszczersów którzy sami ledwo zdążyli przeycztac wstęp do książki z podstaw pascala i robią z siebie guru bo umieją przepisać z książki przykałd na hello world. Portal dla grafików to powinna być sztuka - sztuka użytkowa, przyjemne dla oka, wyróżniające się i jednocześnie intuicyjne i użyteczne.
darophp
wtf ? - http://blendergimp.boo.pl/index.php/articles/39 na każdej tak jest ...
zurek
Cytat(devnul @ 22.08.2010, 02:05:54 ) *
LOL - chłopie robisz portal dla grafików który hmm, no delikatnie mówiąc wygląda przeciętnie. cmon. To trochę tak jak setki kursów programowania na necie pisanych przez pryszczersów którzy sami ledwo zdążyli przeycztac wstęp do książki z podstaw pascala i robią z siebie guru bo umieją przepisać z książki przykałd na hello world. Portal dla grafików to powinna być sztuka - sztuka użytkowa, przyjemne dla oka, wyróżniające się i jednocześnie intuicyjne i użyteczne.

Przepraszam wstydnis.gif

Cytat(darophp @ 22.08.2010, 12:09:55 ) *
wtf ? - http://blendergimp.boo.pl/index.php/articles/39 na każdej tak jest ...

Sry, robiłem coś w kodzie. Teraz powinno być OK winksmiley.jpg
gigzorr
zero flirtacji danych , przekierowania itp dziala , pewnie drop database tez zadziala , nie bede probowal smile.gif
cojack
Jak ja nie lubię takich stron że siedemset-tysięcy linków prowadzi do jednego adresu. Przykład: home.html, index.php, index.php/home, index.html. Człowieku, albo robisz na modrewrite całość albo na request_uri. Opanuj się.
Asmox
Cytat(gigzorr @ 24.08.2010, 22:09:19 ) *
zero flirtacji danych , przekierowania itp dziala , pewnie drop database tez zadziala , nie bede probowal smile.gif

To mało powiedziane... tu potrzeba dużo filtrów bo można całą stronę wysypać
zurek
Cytat(gigzorr @ 24.08.2010, 22:09:19 ) *

Cytat(Asmox @ 24.08.2010, 22:52:08 ) *
To mało powiedziane... tu potrzeba dużo filtrów bo można całą stronę wysypać

Znowu zawaliłem. Robię wszystko na raty i tak wychodzi. Teraz chyba powinno być OK. Sprawdźcie jeszcze dla pewności pls winksmiley.jpg Ze mną nigdy nic nie wiadomo.

Cytat(cojack @ 24.08.2010, 22:47:14 ) *
Jak ja nie lubię takich stron że siedemset-tysięcy linków prowadzi do jednego adresu. Przykład: home.html, index.php, index.php/home, index.html. Człowieku, albo robisz na modrewrite całość albo na request_uri. Opanuj się.

Poprawione. Zapomniałem usunąć niepotrzebne wpisy z .htaccess. Nie wiedziałem, że to tak wkurza blinksmiley.gif

Asmox
Cytat
Znowu zawaliłem. Robię wszystko na raty i tak wychodzi. Teraz chyba powinno być OK. Sprawdźcie jeszcze dla pewności pls

http://blendergimp.boo.pl/index.php/gimp/a...jaca_sie_ziemia
Próbowałem tutaj zrobić pętlę, która by zawiesiła stronę, ale się nie udało - plus dla Ciebie thumbsupsmileyanim.gif
cniak
popraw troche komentowanie:
Praca z przyciskiem f5 przez 10 sekund:
http://blendergimp.boo.pl/index.php/gimp/w...strone_www_cz_1

1)zrob "disabled" dla inputa po kliknieciu opublikuj
2)warunek dodaj dla $_POST['TRESC'] !== 'Skomentuj ten artykul...' (podobnie w podaj nick). Mozesz miec pozniej z tym problemy jak sie strona rozwinie

Ze swojej strony polecam:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex11/submitonce.htm
Po odswiezeniu strony submit nadal nie dziala, dopiero po przekierowaniu na tą strone działa smile.gif

Albo poprostu dodaj captcha
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.