Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przyjazne URLe
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kuziu
Cześć,

przeczytałem art: http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/pomys.../przyjazne_urle i chciałem zastosować tą pierwszą podaną metodę czyli bez modyfikacji .htaccess

Zrobiłem stronę która patrzy na PATH_INFO i tnie linka index.php/main/index poprawnie.

Strona wczytuje moduł main i odpala mi akcję index, jednak jest problem ze stylami css i obrazkami. Zamaist ścieżki ./style.css przeglądarka próbuje czytać ze śćieżki ./main/index/style.css i to samo z obrazkami.

Więc na serwerze wszystko mi działa ale przeglądarka nie wie co jest katalogiem domowym.

Da się to jakoś obejść czy jednaktrzeba używać .htaccess ?
Blame
Możesz albo użyć meta tagu "base" albo adresu bezwzględnego.
Kuziu
HELP =[

Dodałem taki .htaccess i spoko przekazuje dwa elementy, które wystąpią po index.php czyli np. index.php/main/index przekażę module=index i action=main

Ale nadal przeglądarka nie widzi pliku style css bo czyta go z katalogu ./main/index/style.css zamiast z głównego

Cytat
RewriteEngine on
RewriteRule ^index.php/([^/]+)/([^/]+) index.php?module=$1&action=$2
erix
A czytałeś poprzedniego posta...?
Kuziu
Tak ale nie chcę używać adresu bezwzględnego.

Ok racja, tag <base> działa.

Dzięki. Chociaż jak jest jakaś opcja przez .htaccess to chętnie poznam.
erix
Nie ma opcji przez htaccess. Nie powiesz w ten sposób przeglądarce, że korzystasz z MR.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.