Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] Localhost Manager
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
PMadej
Przeznaczeniem tego skryptu jest strona startowa przeglądarki koderów. Podstawowymi funkcjami są:
*listowanie katalogu głównego localhosta (ew. istnieje możliwość zmiany katalogu)
*zarządzanie linkami (dzielenie na kategorie dodawanie, usuwanie)

Funkcje już działające:
*dodawanie kategorii
*usuwanie pustych kategorii (nie zawierajacych w sobie linkow)
*dodawanie linkow do konkretnej kategorii
*usuwanie linkow
*automatyczne dodawanie kolumn przy wiekszej ilosci linkow

Funkcje w planach:
*edycja linkow
*usuwanie kategorii razem z linkami w nich zawartymi
*ograniczenie ilosci kolumn na stronie do 5
*dzielenie na strony jesli bedzie wiecej linkow niz sie miesci na stronie pierwszej
*usuwanie kilku linkow naraz

Prosze o ocene funkcjonalnosci, przydatnosci i oczywiscie o sugestie co zmienic co dodac co jest niepotrzebne. Rowniez zachowanie pod roznymi przegladarkami

PS
*numerkow przy linkach i kategoriach docelowo nie bedzie
*optymalizacja pod Mozille Firebird
*okno usuwania linkow ma zle rozmiary wkrotce poprawie
*kodu zrodlowego nie udostepniam (przynajmniej narazie)

Localhost Manager (online demo)
BzikOS
Sypie warningami:

Cytat
Warning: fopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/nysander/public_html/management/get.php on line 17

Warning: fopen(http://news.devnetwork.net/index.php): failed to open stream: Resource temporarily unavailable in /home/nysander/public_html/management/get.php on line 17

Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/nysander/public_html/management/get.php on line 18

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/nysander/public_html/management/get.php on line 19

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nysander/public_html/management/get.php:17) in /home/nysander/public_html/management/index.php on line 29
PMadej
Cytat
Sypie warningami:

odswierz i powinno byc ok... jest to zwiazane z zaimplementowanym informowaniem o nowych informacjach na jednym z serwisow. gdy stronka z ktorej pobieram dane nie odpowie wysypuje sie ... ten bug czeka na poprawke, ale na razie nie mam pojecia jak go rozwiazac ...
BzikOS
hmm @fopen ?
PMadej
Cytat
hmm @fopen ?

tak ... chodzi o to jak zrobic jesli fopen zwroci false zeby sie nie wysypywaly warningi bo if sobie tutaj nie radzi sad.gif probowalem z fsocksopen ale tez mi cos nie wychodzilo. moze masz pomysl jak sprawdzic szybko czy wogole host odpowiada? jest cos takiego jak ping w php?
seaquest
no coz, kolorystyka malo czytelna
i... chcialbym kod obejrzec smile.gif
Dravo
Nie powiem ciekawy pomysł, męczy mnie jednak jak będzie to dalej rozbudowane..
Jak bym mógł to bym sciągnął.[ aaevil.gif ]
Przydała by sie temu jak sądze większa rozbudowa bo nnazwa "Local Manager" kojarzy mi sie raczej z notebookiem niż z kalkulatorem smile.gif.
Z następną wersją oczekuje zarządzania projektami biggrin.gif.
Zapomnialem dodac ze jestem pod b.duzym wrazeniem smile.gif.
Bede sie systematycznie intresowal i meczyl autora o nowa wersje 8)
PMadej
Cytat
Z następną wersją oczekuje zarządzania projektami biggrin.gif.

spokojnie wszystko w swoim czasie ... bedzie do tego modul Developer zone z rozbudowanym zarzadzaniem projektami a w szczegolnosci z dzialem todo. co jeszcze na razie nie zdradze.
Seth
Pomysl cekawy ale mnei tez si enazwa z czym innym kojazyla: z panele administracyjnym lokalnego serwera smile.gif

No i kolorystyka daje po oczach.
PMadej
Cytat
No i kolorystyka daje po oczach.

To moze zapytam tak: jaka kolorystyke uwazacie za najbardziej stosowna?
DreeD
pomysl ciekawy, przydatne spewnoscia. zwykle zapominam nazwy skryptow ktore uzywam (i tych ktorych nie uzywam) wiec nazwa mi nie przeszkadza tongue.gif
super aaevil.gif
hwao
Kolorystyka zla smile.gif
Ja bym widzial to w czarno/szarym/białym kolorze lub zamienic kolor tla z ramkami bo miala ramka to nie zadobry pomysl przy takim kolorze tla smile.gif

Nad linkami jak sie na nie najedzie mozna by dodac Description np jako alt smile.gif Wtedy by sie przynajmniej widzialo gdzie sie idze winksmiley.jpg

Ogulnie to ciekawy pomysl dobrze wykonany tylko kolorystyka zla smile.gif
Kolor niebieski to kolor zimny tongue.gif raczej to nie jest plus, lepsze sa kolory cieple smile.gif
7/10
PMadej
Cytat
Nad linkami jak sie na nie najedzie mozna by dodac Description np jako alt smile.gif Wtedy by sie przynajmniej widzialo gdzie sie idze winksmiley.jpg

chodzi ci o link w alt text? bo przeciez Description jest wyswietlane

a co do kolorow to pomysle nad jakimis pastelowymi smile.gif
Ozzy
używałem kiedyś czegoś podobnego, ale szybko mi się znudziło:)
(jeszcze zliczanie kliknięć miałem;P)
PMadej
I stało się ... udostępniam kod do wglądu i testowania na waszych serwerkach.

Jeśli jesteś zainteresowany testami prześlij mi swój adres email na PW.

Od betatesterów raportów na temat działania komponentów, w razie wystąpienia błędów zrzuty ekranu i ocenę planowanych udogodnień w kolejnych wersjach (ich zasadność i przydatność) listę tą dostaniesz jako osobny plik razem ze skryptem.

Zaznaczam, że w fazie testów kod dostanie 20 osób, które jako pierwsze prześlą mi swój mail na PW. Gdy testy zostaną zakończone udostępnię wersję 2.0.1 final dla ogółu.
e4you
mi sie nie podoba bo

powiedzmy ze bedzie 20 kategori w kazdej po 200 linkow i co i zonk strona sie zrobie malo estetyczna .....

nie widze tez mozliwosci dodawanie linkow do podkategorii
jbiz
sam pomysl moze nawet okej (chociaz nie do konca jestem przekonany o jego sensownosci), ale i tak nie widze przewagi tego twojego interfejsu nad standardowym drzewem plikow apacza i bookmarkow w mozilli, zarowno jesli chodzi o wizualizacje jak i porecznosc - pewnie drugie wynika po czesci z pierwszego, ale overall to ohydne jest.
MaKaO
Bardzo ciekawy skrypt, nie myślałeś o nazwie aboutblank manager albo homepage manager? winksmiley.jpg
sztosz
Czepili się kolorków. A wiecie jak mi tęskno do norton commandera? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.