Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podkomentarze (odpowiedzi do komentarzy)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klusekman
Hmm... zastanawiam się jak to zrobić. Tabelę w mysql sobie zaprojektowałem z takimi kolumnami: id, idnad(id komentarza nadrzędnego), element (element komentowany), tresc, idusera, data.

I teraz do głowy mi przychodzi żeby do każdego komentarza robić formularz, ale coś mi to się nie wydaje żeby to był dobry pomysł:
  1. <form name="komentarz" action="komentuj.php" method="POST">
  2. <input type="hidden" name="nadid" value="12" />
  3. <input type="hidden" name="idelementu" value="34" />
  4. <input type="text" name="tresc" />
  5. <input type="submit">
  6. </form>

Atrybut nadid byłby inny przy każdym formularzu, a jeżeli komentarz ma być poprostu komentarzem do elementu, a nie odpowiedzią na komentarz to dałbym tam 0. Formularz by się pojawiał klikając w odpowiedz pod komentarzem (java script). Tylko trochę dziwne mi się wydaje robienie oddzielnych formularzy do każdego komentarza. Co o tym sądzicie? Nic oprócz php i html i trochę podstaw js nie umiem.
erix
Zaimplementuj sobie dowolne drzewko, nic więcej tak naprawdę nie trzeba. smile.gif

Tylko treść sobie joinem dociągniesz.
kilas88
Ktoś klika "dodaj komentarz" do istniejącego komentarza i w locie budujesz nowy formularz (JavaScript DOM).
klusekman
Aha dzięki, zrobiłem że każdy komentarz jest w znacznikach <p id="tutaj id komentarza"> a potem w js tylko
  1. function odpowiedz(id) {
  2. document.getElementById(id).innerHTML += "tutaj formularz z id w hiddenie";
  3. }

ładnie chodzi, tylko muszę jeszcze zrobić, żeby mi się nie wyświetlało kilka formularzy obok siebie jak się klika cały czas to samo, ale z tym już sobie dam radę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.