Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] pozycjonowanie szukajki,elementu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
witam.
mam taki problem , po zalogowaniu szukajka idzie w dol.
http://graczepolscy.pl przed zalogowaniem jest ok.
element który odpowiada za to , ze idzie w dol , udalo mi sie ustalic , ze to ten :
  1. <span style='color:red;font-family:Arial;font-size:11px;text-decoration:blink;floaT:left;margin-left:120px;margin-top:-88px;'>(%s)</span>

a tutaj od szukajki:
  1. .szukajka {margin-top: -80px;
  2. margin-left: 670px;
  3. clear: both;
  4.  
  5. }

probowalem wszystkiego , displaya,floatow obydwu,relatywnego,absolutnego pozycjonowania,marginesow , za cholere nie moge w gore tego dac , ale jak usune to:

1. <span style='color:red;font-family:Arial;font-size:11px;text-decoration:blink;floaT:left;margin-left:120px;margin-top:-88px;'>(%s)</span>

to szukajka niby jest ok.

jeszcze szukajka:
  1. <div style="margin-left:auto;margin-right:auto;margin:auto;clear:both;">
  2. <div class="szukajka">
  3. <form id="geo" action="#" onsubmit="">
  4. <p><strong style="font-size: 10px;font-family: Verdana;color: white;">szukajka</strong>
  5. <br />
  6. <input type="text" class="inpucik" style="width: 155px; height: 10px;font-size: 10px; font-family: verdana; padding: 3px;" id="szukanyAdres" value="wpisz miasto" />
  7. <br/>
  8. <select class="inpucik" style="width: 162px; height: 20px; color: #898989; font-size:10px; font-family: Verdana; padding: 3px;" onchange="document.getElementById('szukanyAdres').value=this.options[this.selectedIndex].value">
  9. <option selected="selected">wybierz z listy</option>
  10. <option value="Szczecin, Wojska Polskiego 53">Szczecin, Wojska Polskiego 53</option>
  11. <option value="Szczecin, Niepodległości 20">Szczecin, Niepodległości 20</option>
  12. <option value="Szczecin, plac Grunwaldzki">Szczecin, plac Grunwaldzki</option>
  13. <option value="Warszawa, Ujazdowskie 15">Warszawa, Ujazdowskie 15</option>
  14. <option value="Berlin, Prenzlauer Berg">Berlin, Prenzlauer Berg</option>
  15. <option value="Mierzyn (policki)">Mierzyn (policki)</option>
  16. </select>
  17. <br /><input type="submit" value="Pokaż na mapie" class="button_szukajki" /></p>
  18. </form>
  19. </div>
  20. </div>

ps. gdy uzyje do wypozycjonowania tego:
  1. <span style='color:red;font-family:Arial;font-size:11px;text-decoration:blink;floaT:left;margin-left:120px;margin-top:-88px;'>(%s)</span

np. pozycji relatywnej czy tam absolutnej , to szukajka jest tak jak powinna , ale pod innymi rozdzielczoscami ten element wyswietlajacy jest kazdym innym miejscu , wiec musza byc marginesy.

tak to wyglada po zalogowaniu:

ps. tylko na firefoxie,ie idzie w dol po zalogowaniu!
askone
Hej

Za zmianę położenia bloku wyszukiwarki rzeczywiście odpowiedzialny jest span... Wydaje mi się, iż źle podszedłeś do jego umieszczenia w kodzie. Spróbuj tak:

1. <a href="prywatne-wiadomosci" class="xx" style="font-size: 10px; width: 115px; float: left; margin-top: 13px; font-family: Arial; text-decoration: none; color: white;">Prywatne wiadomości<span style="color: red; font-family: Arial; font-size: 11px; text-decoration: blink;">(2)</span></a>

Zmiany:
  • zmiana położenia elementu <span>
  • zmiana styli elementu span

Pozdrawiam

ps. Pomyśl o zmianie podejścia do pozycjonowania elementów na stronie - szczególnie bloku z linkami - dlaczego absolute??
gigzorr
Na cholere ja to includowalem to nie wiem , poszedlem twoim tropem i po wielu próbach sie udało smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.