<?php include('funkcje/funkcje_strona.php'); include('funkcje/funkcje_baza.php'); ?> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <link rel="stylesheet" href="/style.css " type="text/css"> </head> <?php if($_GET['login'] == 'check'){ $user_login = $_POST["user_login"]; $user_password = $_POST["user_password"]; if($user_login == "" || $user_password == "") { func_wiadomosc('Błąd!', 'Nie wpisałeś loginu lub hasła!', '4', 'index.php'); } else { db_connect(); $query = "SELECT * FROM users WHERE user_login = '$user_login' AND user_password = '$user_password'"; if($row['user_login'] !== $user_login && $row['user_password'] !== $user_password) { func_wiadomosc('Błąd!', 'Podane dane się nie zgadzają.', '4', 'index.php'); } else { $_SESSION['sesja'] = 'istnieje'; $_SESSION['user_id'] = $row['user_id']; $_SESSION['user_login'] = $row['user_login']; $_SESSION['user_email'] = $row['user_email']; $_SESSION['user_name'] = $row['user_name']; $_SESSION['user_city'] = $row['user_city']; $_SESSION['user_gg'] = $row['user_gg']; $_SESSION['user_lastlogin'] = $row['user_lastlogin']; $_SESSION['user_joindate'] = $row['user_joindate']; $_SESSION['user_position'] = $row['user_position']; func_wiadomosc('Witamy '.$_SESSION['user_login'].'!', 'Poprawnie zalogowano.', '4', 'index.php'); } } } if($_GET['login'] == 'wyloguj') { if($_SESSION['sesja'] != 'istnieje'){ func_wiadomosc('Żegnaj '.$_SESSION['user_login'].'!', 'Poprawnie wylogowano!', '4', 'index.php'); } } ?>
Jest jedno ale. Skrypt ten działa z opóźnieniem tzn gdy próbuje się logować skrypt wykonuje wszystko poprawnie. Wyskakuje mi okienko poprawnie zalogowano i przenosi mnie po 4 sekundach do index.php, jednak ukazuje mi się nadal formularz logowania, gdy odświeże stronę wszystko jest ok zalogowało. Tak samo jest przy wylogowywaniu: klikam wyloguj, wyskakuje okienko wylogowało ale tak naprawdę nie wylogowało i z powrotem przenosi mnie do wylogowywania. Gdy spróbuje następnym razem wszystko jest ok. Tak jakby usuwało zmienne sesji po czasie i przy logowaniu tak jakby tworzyło zmienne sesji z małym opóźnieniem. Czym może to być spowodowane?