Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczne generowanie Meta tagów ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
panek-89
Witam

Mam pytanie czy zrobienie aby tagi generowane były automatycznie z wynikami wyszukiwania na podstawie tytułów piosenek jest to coś skomplikowanego ? czy tylko jakaś mała przeróbka ? strona to www.LapMuze.Net

Pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi.
piotr94
nie, nie powinno być to skomplikowane, przynajmniej jak dla mnie biggrin.gif
wookieb
Jak tak tutaj czytam jakie ludzie głupie pytania zadają to nie jestem w stanie pojąć jak można osiągnąć poziom inteligencji zera absolutnego.
Zastanówmy się - pytasz jak zmienić coś w kodzie (którego nie znamy) twojej strony aby generowała tagi (a których nie podałeś a meta tagów jest w PIP), gdzie jeszcze nie wiemy co to według Ciebie znaczy "na podstawie tytułów" (rozbijać na części, szukać podobnych, szukać słowa kluczowe) a w dodatku pytasz się o wielkość zmiany.
0 absolutne.
everth
@wookieb nie przesadzaj - jakąś informację z tego wyciągnąłeś (czyli wiemy tyle, że nie wiemy prawie nic biggrin.gif)

@panek-89 poszukaj sobie w manualu rozszerzenia ID3 (najlepiej poczytaj cały rozdział o formatach audio). Po tytule, kiepski pomysł - no chyba że to mają być słowa kluczowe tytułu.
panek-89
Te wyszukiwarki są bardzo popularne, więc chyba ich budowa (kod) nie jest jakąś tajemnicą. Chodziło mi aby meta tagi były generowane tak jak tutaj : link a u mnie jest tak: link Jeżeli jest ktoś chętny przerobić skrypt (płatnie) proszę o kontakt gg: 2683803

Pozdrawiam
marcint83
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi. Chcesz żeby w trakcie wyszukiwania skrypt modyfikował tagi? Może pokaż kod...
panek-89
Chodzi o to, że jak ktoś wyszuka sobie dany utwór, to META TAGI tej strony się zmieniają na wykonawce i tytuł, tak jak jest to zrobione na worldmp3.pl

Pozdrawiam
krispak
Chodzi o to aby zmienial sie Title smile.gif Czyli w wyszukiwarce wpiszesz "Doda" tongue.gif to w Title przegladarki bedzie "Doda".. Ot tyle w temacie biggrin.gif Dobrze rozumiem?
A tak na powaznie podaj jakies zrodla do wyszukiwarki to zerkne
CuteOne
Jeżeli dobrze rozumiem:

1. <?php
  2.  
  3. $array=array(
  4. 'doda' => 'kiedy nocą śnię',
  5. 'gaga' => 'when i dream',
  6. );
  7.  
  8. $getTag = $_GET['id'];
  9.  
  10. $title = $array[$getTag];
  11.  
  12. ?>

1. <html>
  2. <head>
  3. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
  4. <title><?php echo $title; ?></title>
  5. </head>
  6.  
  7. <body>
  8. </body>
  9. </html>

Przeanalizuj -> przepisz na to co będziesz chciał..
panek-89
Okey już działa smile.gif
Pozdrawiam i wielkie dzięki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.