DreeD
27.04.2004, 13:41:20
witam
nie wiem dlaczego ale podczas instalacji pewnej gry (Unreal Tournament 2004) w winXP wywala mi blue screen, zrzuca pamiec fizyczna dysku i restartuje kompa...
nie wiecie czasem co moze byc powodem?
z gory dzieki za pomoc...
wassago
27.04.2004, 13:52:53
moze twoj kompa ma AIDS (An Infected Disk Syndrome).. sprawdz to najpierw.
DreeD
27.04.2004, 14:01:20
hmm... stoi za 2 firewallami (jeden u providera drugi u mnie na routerze)
caly czas sprawdzam wszystko ad-aware'em i McAfee... (czasami wymieniam go z Panda Platinum)
edit: sprawdzilem jeszcze raz i jest czysty... jakies inne propozycje?
wassago
27.04.2004, 14:13:16
dziwna sprawa - ja stawiam tu dalej na AIDS. ale przyczyna moze byc uszkodzona plytka. Sproboj wzucic cdka na hdd (virtual-cd) i tak odpal. Dodatkowo pamietaj aby rozlaczyc neta (tez takie problemy sa). Jezeli to nie pomoze to zobacz czy u kumpla jakiegos tak samo sie dzieje - jezeli nie to reinstaluj windoze (lub format).
EDIT:
update'uj baze wirusow w Pandzie
DreeD
27.04.2004, 14:14:45
mam to od kumpla i u niego chodzi normalnie... zgrywanie plyty to nie najlepszy pomysl bo to jest DVD (razem 6 zwylkych plytek)
sprobuje jeszcze z netem... winde i tak mialem reinstalowac
edit: zupdate'owalem...
DreeD
27.04.2004, 19:21:35
objawy sie troche zmienily choc efekt koncowy nadal ten sam... juz nie pokazuje bluescreena tylko od razu resetuje kompa... jestem juz dosc mocno zdesperowany
Please!! HELP!!! [-o<
wassago
28.04.2004, 15:23:21
hihi.. formatowac/ghostowac - jedyne rozsadne wyjscie...
aha.. wlasnie mi cos przyszlo do glowy. jezeli masz w miare nowego kompa to sprawdz czy ci sie karta graficzna lub procek nie przegrzewa bo BS i samorestart to objawy gotujacego sie procka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.