Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RecursiveDirectoryIterator
Forum PHP.pl > Forum > PHP
trylas
Witam, chciałem wykorzystac spl w celu odczytania zawartosci katalogu i dostepu do plikow. Klasa zwraca sciezke z backslashem i moje pytanie jest takie czy jest mozliwosc zwracania tej samej sciezki do uzycia w linku czyli z slashem?czy trzeba nazwe pliku i kodowac na sztywno sciezke.
  1. class App_DirectoryFilter extends FilterIterator
  2. {
  3. public function __construct($path)
  4. {
  5. parent::__construct(new RecursiveIteratorIterator(new RecursiveDirectoryIterator($path)));
  6. }
  7.  
  8. public function accept()
  9. {
  10. $dir = '_svn';
  11.  
  12. return !strpos($this->current(), $dir);
  13. }
  14. }

Dodatkowo mam pytanie bo Iteratory to rozbudowane klasy moze lepiej napisac cos swoje i wrzucic te sciezki do tablicy?
pozdrawiam
Crozin
Chodzi Ci o zamianę path\to\file, na path/to/file? Możesz napisać swoją klasę, która będzie jedynie nadpisywać jedną metodę - zwracającą dane. Zwykłe str_replace(), wystarczy.

Cytat
Dodatkowo mam pytanie bo Iteratory to rozbudowane klasy moze lepiej napisac cos swoje i wrzucic te sciezki do tablicy?
To są bardzo proste obiekty...
trylas
no tak str_replace.thnx. myslalem ze jakos na gotowo mozna wyciagnac z slashem lub back. teraz mam problem z wydostaniem "to" z path/to/file tzn chcialbym zliczyc katalogi przegladalem metody z manuala i lipa a ja chcialbym zliczyc nazwy katalogow i np wrzucic do tablicy.

mam pytanie pewnie banalne nie mniej jednak .... gdzie moge odnalezc SPL sciezke do katalogu?czy ta biblioteka jest jak w jakims konkretnym katalogu? ...pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.