Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Postgresql] Pula połączeń
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Andi2005
Witam

Bardzo prosze o pomoc, czy istnieje mozliwość w skrypcie PHP narzucenie max puli połączeń do bazy Postgresql

Nie mogę przekroczyś max 15 połączeń. Przewerowalem całe google i nic nie znalazłem

Z góry dziekuję za pomoc

Andrzej
Darti
Sprawdzanie ile jest połaczeń : http://archives.postgresql.org/pgsql-admin...08/msg00036.php
Andi2005
Nie chodzi o sprawdzenie liczby połączeń sad.gif

Chodzi o wprowadzenie w skrypcie PHP zabezpieczenia przed przekroczenie określonej liczby połączeń do bazy Postgresql. Aplikacja, którą stworzyłem ma kilkudziesięciu użytkowników, a administratot Postgresqla nalozył na moją aplikację maksymalny limit połączeń
Darti
Ale jak już sprawdzisz ile jest połączeń to nie dopuścisz do kolejnego bo zbliżasz się do limitu.

if(sprawdzenie_ilosci_aktywnych_polaczen() >= maxymalna_ilosc-1){echo 'rob co chcesz a ja i tak sie nie polacze'} else {connect()}
fander
Jak masz w PSQL ustawiony limit połączeń (sesji) to konektor którego używasz powinien ci zwrócić jakiś wyjątek, jak ci go zwróci to go wychwytujesz, przetwarzasz a następnie wyświetlasz stosowny komunikat lub wykonujesz jakieś działanie.

btw. po co ci limit na połączenia do bazy ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.