Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Layout] Orendż layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Ramzaa
Potrzebuję opinii odnośnie mojego nowego lay'a. Nie mam pojęcia jak on będzie odebrany przez inne osoby, dlatego chciałbym się zwrócić do Was z prośbą o pomoc.

Założenie jest proste - szablon ma być przejrzysty, estetyczny (i elegancki). blinksmiley.gif

http://a.imageshack.us/img46/6924/lay1a.png

Proszę o konstruktywną opinię.
Aha i żeby nie było, wzorowałem się na jakimś ciekawym tutorialu, niestety linku już nie podam.
SHiP
Ogólnie średnio.
1. Popracuj nad typografią tekstu głównego(takie szerokie artykuły są bee)
2. Kwadratowe ikonki obrócone o 45 są za duże i nieładne. (domek jest przekręcony a spinacz nie?)
3. logo ale podejrzewam że wstawisz coś normalnego
4. ten efekt wokół zdjęcia dziwny
5. Jest mdło. Używasz tylko 2 pomarańczowych w bardzo podobnej tonacji i natężeniu. Ten użyty jako tło jest też nieładny. Wymień go na np. jasny szary a będzie dużo łądniej
6. Dodaj jakieś cienie, refleksy, cokolwiek. Jest strasznie ubogo.
Daiquiri
Lista:
[-] Uważam, że czcionka w prawym górnym rogu (Strona główna, Kontakt, Regulamin) jest zdecydowanie za duża. Te dzielniki też mogłyby być bardziej dopracowane.
[-] Jak już zauważył SHiP kolorystyka jest mdła. Pomarańczowemu zabrakło soczystości.
[-] Typografia jest taka sobie, być może to wyłącznie kwestia koloru.
[-] Te "ikonki" no coż... dla mnie psują efekt.
[-] Popracowałabym nad tym wypełniaczem (foto + "Albo jakiś tekst, czy inny pomysł").
[-] Pusta stopka?

[+] Ogólna koncepcja strony nie powala, ale jest poprawna smile.gif.
[+] Po dopieszczeniu powinno być całkiem OK.

Jeżeli strona ma być elegancka to brakuje jej zabawy światłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.