Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Curl i method not allowed
Forum PHP.pl > Forum > PHP
topor1988
Witam,
Otóż napisałem sobie prosty skrypcik który wchodzi na stronkę i wysyła dane poprzez formularz POST.
Wszystko było fajnie do wczoraj.
Nagle mój skrypt przestał działać. Po wnikliwym przeanalizowaniu przedstawiam co zaobserwowałem.
Jest formularz w którym trzeba wpisać 3 pola wymagane.
Jeżeli przesyłam dane z 2 polami wymaganymi a trzecie puste, ładnie wyświetla mi uzupełnione 2 pola textarea i jedno niewypełnione na czerwono - więc przesyłanie cUrlem danych metodą POST działa. Ale gdy tylko prześlę wszystkie 3 pola, wtedy dostaje pustą stronkę ewentualnie z komunikatem '405 method not allowed'. Podszywam się oczywiście pod headery i userAgent. Ale ciągle mam ten błąd. I nie bardzo wiem jak oni to zabezpieczyli, bo z doświadczenia wiem, że wszytko można obejść, a zwłaszcza wysłanie formularze. Dodam, że nie ma tam żadnego catpcha. Jest to prosty formularz, aczkolwiek nie bardzo wiem co może być przyczyną.

Proszę o pomoc.
lDoran
może ma input hiddem z tokenem?
yevaud
sproboj sie skuteczniej podszyc pod przegladarke, jak sa niewypelnione wszystkie pola to obsluga POST'a na serwerze pewnie nie dochodzi do metod weryfikacji requestu wiec niestety to trzecie pole to nie jest zadna wskazowka co robic smile.gif
topor1988
Cytat(lDoran @ 15.09.2010, 10:36:12 ) *
może ma input hiddem z tokenem?

Są pola hidden, które również przesyłam.

CO do wypełniania wszytkich pól to jak wpisze zły format maila to wyświetla mi na czerwono pole z mailem, więc dochodzi do jakiejś weryfikacji tego. Lecz gdy wszytko jest OK, wtedy nie dostaje nic. nawet się strona nie wczyta z błędem.
lDoran
może sprawdza sesje i cookies
topor1988
Udało się coś zdziałać, ale nie bardzo wiem w sumie co winksmiley.jpg
Skrypt chodzi ale tylko na localhoście, gdzy wrzucam na serwer to nie działa (dodam, że serwer obsługuje wszytko ładnie, bo pare dni temu skrypt działał tylko terez pozabezpieczali coś i dlatego problem)
Da sie podszyć pod inny adres przy łączeniu przez cUrl? Aby nie pisało, że osoba która wchodzi to np. www.jakisadres.pl/skrypt.php tylko coś własnego wpisać.
erix
Cytat
Skrypt chodzi ale tylko na localhoście, gdzy wrzucam na serwer to nie działa (dodam, że serwer obsługuje wszytko ładnie, bo pare dni temu skrypt działał tylko terez pozabezpieczali coś i dlatego problem)

A nie wpadłeś na to, że serwer ma bana?

Cytat
działał tylko terez pozabezpieczali coś i dlatego problem)

Dla mnie to wystarczający powód do zamknięcia tematu. Nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.