Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Indeksowane podstrony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamillo121
Witam, otóż nurtuje mnie takie pytanie, mamy stronkę zwykłą w php z linkami dynamicznymi, mod_rewrite (np strona.pl/news!1); w htaccess przekierowanie wszystkich żądań na index.php prócz elementów graficznych i styli strony (dodajmy, że strona posiada inne podstrony np costam, costam2) no i teraz google *zaindeksuje tylko jedną podstronę w tym wypadku strona.pl/news!1 (powiedzmy, że to jest główna strona no i dodajmy, że jest to sprawdzone winksmiley.jpg ).
Patrzyłem na inne strony(linki dynamiczne) i tam tak samo, google *zaindeksuje tylko jedną główną stronę.

No a teraz jakby każda podstrona, każda podstrona podstrony (np dla paginacji) i inne wszystkie duperele posiadały by swoje linki "statyczne" tzn plik o rozszerzeniu .html egzystowałby faktycznie na serwerze o czy google zaindeksuje wszystkie (/część) podstron jako osobny wynik w wyszukiwaniu ? dodajmy, że w .htaccess nie przekierowywałbym wszystkich żądań na index.php

Obecny wynik wyszukiwania strony w google po jej nazwie np strona.pl
strona.pl/news!1

Oczekiwany wynik wyszukiwania strony w google po jej nazwie np strona.pl
strona.pl/news!1.html
strona.pl/news!2.html
strona.pl/costam.html
strona.pl/costam2.html

*zaindeksuje tzn po wpisaniu w wyszukiwarce np strona.pl otrzymany wynik
normalnie google indeksuje każdą podstronę ale nie widnieją w wynikach wyszukiwania

oczywiście chodzi mi o odpowiedź od kogoś kto się na tym zna smile.gif
Daimos
a nie masz tam opcji w wynikach wyszukiwania "pokaz wszystkie strony" ? Bo google czesto ukrywa podobne wyniki, latwiej by bylo odpowiedziec na to pytanie, gdybys podal domene i mozna by to sprawdzic, a tak to tylko mozemy filozofowac. No i sprawdzajac zaindeksowane strony, nie wpisuj samego adresu, tylko:
Cytat
site:strona.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.