Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Brak ilosci rekordów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
set4812
  1. $_POST['login']=$this->db->real_escape_string($_POST['login']);
  2. $query='SELECT * FROM uzytkownicy WHERE login='.$_POST['login'].' AND haslo='.$_POST['haslo'].'';
  3. $result = $this->db->query('SELECT * FROM uzytkownicy WHERE login='.$_POST['login'].' AND haslo='.$_POST['haslo'].'');
  4. $ile=$result->num_rows;
  5. echo $ile;

Prawdopodobnie bład w zapytaniu wszystkie pola sie zgadzają.
Proszę o pomoc
nospor
wartosci tekstowe w zapytaniu ubiera się w apostrofy
set4812
nospor czyli jak powninno byc bo sprawdzałem wszytskie mozliwosci i nie idzie mi, mam bład 1024 z errno
nospor
  1. $this->db->query('SELECT * FROM uzytkownicy WHERE login=\''.$_POST['login'].'\' AND haslo=\''.$_POST['haslo'].'\'');
set4812
  1. Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /homez.379/bazarapo/www/class.php on line 40

nospor gdzies jest blad w zapytaniu
nospor
To nie jest blad zapytania a PARSE ERROR W PHP - rozrozniaj takie rzeczy.

Musiales cos zle skopiowac, bo kod co ci dalem takiego bledu nie powoduje
set4812
A tak przy okazji to logowanie jest bezpieczne, jeszcze dodatkowo dodaje md5 przy haśle. A i wytłumacz o co biega z
Kod
\''
nospor
Cytat
A tak przy okazji to logowanie jest bezpieczne
Nie. poczytaj o SQLInjection, na forum masz przypiety temat, w necie mase innych wiadomosci

Cytat
A i wytłumacz o co biega z
Lektura obowiązkowa:
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php
set4812
Czytałem troszke tam, real_escape_string mam to co mam jeszcze dodac addslashes i strip_tags?? Coś pominołem z ważniejszych funkcji??
nospor
Cytat
Czytałem troszke tam,

Cytat
real_escape_string mam to co mam jeszcze dodac addslashes i strip_tags
No to powinienes przeczytać troszkę wiecej winksmiley.jpg mysql_escape_string zastępuje addslashes zaś strip_tags chroni przed atakiem XSS a nie SQLInjection winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.