taro
28.09.2010, 00:22:30
Witam.
Czy można osiągnąć efekt taki jak w <a id="cos"> przy linku index.html#cos aby otworzyć witrynę na danej wysokości bez wpisywania #cos ?
Po prostu chciałbym otworzyć dany odnośnik np oferta.html, żeby on domyślnie otwierany był w zadanym przeze mnie miejscu (wysokości strony).
Nie bardzo mam pomysł jak to można prosto zrobić, a nie chcę kombinować jQuery itp, bo może da się to zrobić prosto i łatwo?
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
lord2105
28.09.2010, 00:40:49
zaznaczasz punkt dokąd ma przesunąć stronę poprzez <a name='punkt'> a później w linku kierującym do tego wpisujesz <a href='index.html#punkt'>, jeżeli dobrze cię zrozumiałem to chcesz, żeby przesunęło Tobie stronę bez #punkt w linku tak? a w czym ci przeszkadza #punkt w linku?
taro
28.09.2010, 00:53:53
Dokładnie o to mi chodzi.
Nie tyle przeszkadza, co po prostu chciałbym uniknąć w 80% linkach # na końcu... Względy wizualne itp. ;-)
Jedyne co mi przychodzi na myśl to np. w jQuery dopisanie do linku wszędzie #..., tak aby nie było to "widoczne".
Chyba, że ktoś ma jakieś inne pomysły?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.