Cytat(fifi209 @ 9.10.2010, 09:56:26 )

Rzuciłeś cenę 1 500zł , kamera którą pokazałeś kosztuje 2 100zł...
To cena na stronie Sony. Rynkowa cena w większości sklepów oscyluje ok. 1600 PLN.
Poza tym, jest szansa, że uda mi się to kupić "na działalność" więc powiedzmy, że 1500 +/- 200 PLN.
Cytat(bim2 @ 9.10.2010, 13:23:40 )

Szkoda ze więcej nie możesz wyłożyć, bo ja bym pomyślał o aparcie z dobrą kamerą.

Do robienia zdjęć mam Canona EOS 1000D, choć przyznam plany cyfrówki też się pojawiają więc może połączę je z kamerą. Z drugiej strony kamera to kamera. Jestem fanem urządzeń dedykowanych do jednej czynności.

Sony Nex5 z teleobiektywem (18-200mm, tylko nie wiem czy jest już w Polsce) świetnie nadaje się do filmów

Dodatkowo masz super aparat, panoramy 3d. Po dokupieniu zew. mikrofonu sprzęt jest wyśmienity! Zobaczyć można przykłady na youtube, chociaż on pogarsza trochę ich jakość niestety.
To chyba za wiele jak na moje potrzeby.

Ogólnie to nie wydaje mi się żeby tutaj dużo osób mogło coś doradzić. Radziłbym spytać się na forum fotograficznym jakimś.
Celowo nie pytam na fachowym forum, bo dostanę 200 postów z gigantycznym natłokiem niezrozumiałych dla mnie informacji. Obawiam się zbyt dużego poziomu szczegółowości w poradach

Ogólnie to pomyślałem, że fajniej byłoby kupić model z wbudowanym dyskiem twardym oraz opcją korzystania z kart pamięci. Niestety to winduje trochę cenę (przynajmniej jeśli chodzi o Sony). No cóż, do rozważenia.