Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Menu ma przeswit w galerii
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miki1612
Witam. Zrobiłem pewna strone www. Oto jej adres
Kod
www.mariusz-duliban.pl
i gdy wejdę do galeri po czym otworzę ją, to menu przeswituje na zdjęcia i je ścina. Zresztą zobaczcie sami. Prosze powiedzieć co zrobić aby to usunąć.
cniak
zamykaj zawsze linijke w css:

1. #navi2 li:hover ,#navi li.hover {
  2. background: url(../img/tlo2.png) no-repeat bottom
  3. }
  4.  
  5. #navi3 li:hover ,#navi li.hover {
  6. background: url(../img/tlo3.png) no-repeat bottom
  7. }
  8.  

a to twoja walidacja pliku main-style.css, kolejnego nie sprawdzalem: tu
Mnie się zdaje, że coś nie tak jest z light boxem, ściągałeś ostatnią jego wersje z poprawkami czy nie? jak patrzałem kiedyś na strone mojej szkoły też był taki błąd (joomla cms)
miki1612
Z tego co sie orientuje, to chyba nie jest najnowsza wersja. Próbuje przerobić style.css lightboxa, tylko bezskutecznie, a termin mnie goni :/
pedro84
Zacznijmy od tego, że kod to jakaś pomyłka. Popraw najpierw te błędy, bo wstyd pokazywać.

Co do lightboxa, chodzi Ci, że fotka przesuwa się na dół?
cniak
Cytat(miki1612 @ 31.10.2010, 17:58:40 ) *
Z tego co sie orientuje, to chyba nie jest najnowsza wersja. Próbuje przerobić style.css lightboxa, tylko bezskutecznie, a termin mnie goni :/

Jak termin Cię goni to możemy sie dogadać smile.gif Dasz mi tą stronke, ja Ci ją zrobię według moich możliwości i będzie git smile.gif Polecam się. gg: 2823657 (jestem po 21)
miki1612
Chodzi mi o to, że zdjęcie dobrze się wyswietla, tylko menu sie wyswietla na tym obrazku i ucina obrazek. Zresztą sam zobacz, galeria:
Kod
www.mariusz-duliban.pl

Odezwe się dzisiaj smile.gif
thurinon
Kod
ul.dropdown {
float:left;
position:relative;
[b]z-index:597;[/b]

Jaki index na powiększonym zdjęciu ma lightbox? Bo jeżeli ma mniejszy niż 597 to masz przyczynę.
Nie widzę żeby to powiększone foto miało jakikolwiek z-index - Sprawdź czy rozwiąże problem jeżeli skasujesz linijkę pogrubioną w kodzie wyżej.
miki1612
Zadziałało, gdy usunałem z-index. Dzięki wielkie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.