Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy dam radę się "włamać"
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
agemlonZ
Witam! Lubię czasami poszperać w jakichś grach przez przeglądarkę. Kiedyś udało mi się tak zrobić w jednej grze, że mogłem się zalogować na jakie konto chciałem. Teraz gram z kolei w inną grę, jej autorem jest amator. I znalazłem plik error_log.txt, gdzie są error logi gromadzone od około pół roku i szukałem w nim słów password(ctrl + f) i znalazłem mój login i moje hasło! Hasło nie do końca, bo 2 znaki były dopisane, wygląda to tak:

(...)
[2010-05-24 18:57:45]
SELECT u.id, u.login, u.password (...)
FROM (...)
WHERE u.login = "TUTAJ JEST WPISANY MÓJ LOGIN"
AND u.password = "TUTAJ JEST WPISANE MOJE HASŁO Z DOPISANYMI DWOMA ZNAKAMI"
(...)
*You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '"TUTAJ MOJE HASŁO Z DOPISANYMI DWOMA ZNAKAMI"
(...)

Błędy w tym pliku są wpisywane na bieżąco. Dostałem się po prostu do katalogu jakiegoś na serwerze i jest w nim dużo plików .php, jednak kiedy je otwieram to nic się nie wyświetla, biały ekran. Dotarłem także tam, gdzie można się zalogować do phpMyAdmin. Da się jakoś zdobyć dane do innych kont, albo do phpMyAdmin? Dodam także, że w tym katalogu są wszystkie skrypty js dzięki którym działa gra smile.gif Dzięki za pomoc.
pedro84
Skoro taki "hakier" jesteś, to po kiego piszesz na forum? Kolejny pajac.
Pawel_W
chyba pomyliłeś fora, my tu nie pomagamy się włamać...

EDIT:

aha, no i żeby nie było offtopu - tak, dasz radę się włamać!
agemlonZ
Jeszcze znalazłem katalog, a w nim:

[ ] dbbackup.php d
[ ] dbbackup_forum.php
(...)
[ ] dbbackuptest.php
[ ] info.php
[ ] match_calc.php

i pod tym spisem folderów jest link do phpmyadmin.

Jeśli klikam te pliki .php to jest biały ekran niestety
Spawnm
Cytat
Dodam także, że w tym katalogu są wszystkie skrypty js dzięki którym działa gra

Łał.

Nie pomagamy w hakierowaniu.
Temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.